Mislili ste da samo u Srbiji vozovi kasne, ČUJTE PRIČU IZ TORINA: Engleski ne govore, maske u prevozu ne skidaju (VIDEO)
Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

PUT U ITALIJU

Mislili ste da samo u Srbiji vozovi kasne, ČUJTE PRIČU IZ TORINA: Engleski ne govore, maske u prevozu ne skidaju (VIDEO)

Društvo -

Ako je neko i pomislio da su vozovi u Srbiji neredovni i slabo obeleženi, sledi izveštaj iz Italije i verujem da ćete još više zavoleti naš vozni saobraćaj.

U Italiji postoje, kao i kod nas, klase vozova. Brzi, koji se, jasno, razlikuju po brzini, broju stanica na koje staju i po tome što su koliko-toliko obeleženi, bar znate gde je sledeća stanica. U Beogradu, ispred svakog voza stoji kondukter koji će vas informisati. Ovde, ako imate sreće, naletećete na Italijana koji zna engleski. Dobićete vrlo ljubazan i kulturan odgovor, ali slabo se sporazumevaju.

03:05

PUT U TORINO Italijani zaboravili engleski, maske obavezne!

Čak i brzi voz kasni i čini se da je to sasvim uobičajena pojava. Ono što je pod obavezno jesu maske u određenim zatvorenim prostorima, na aerodromu ne upozoravaju, ali u vozu svi moraju da nose maske. I Italijani, kao i stranci, vrlo se toga pridržavaju. Iako zapravo u Italiji zvanično nije obavezno nošenje maski.

Kurir.rs/Anastasija Čanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track