BOGAT PROGRAM OVOGODIŠNJIH DANA VRANJA: Od etno sajma preko džipijade do Harisa Džinovića
Foto: Kurir/T.S.

od 27. do 31. avgusta

BOGAT PROGRAM OVOGODIŠNJIH DANA VRANJA: Od etno sajma preko džipijade do Harisa Džinovića

Srbija -

Tradicionalna manifestacija Dani Vranja biće održana od 27. do 31. avgusta, odlučeno je na Odboru za organizaciju.

Dani Vranja, 18. po redu počinju otvaranjem Etno i sajma knjiga, kao i letnjeg ateljea Narodnog univerziteta, koji će trajati sve vreme manifestacije. Glumci vranjskog Pozorišta "Bora Stanković" odigraće predstavu "Ruža uvela", a biće otvorene i izložba i radionice kulturnog stvaralaštva.

Planiran je nastup folklornih ansambala u Gradskom parku, kojem će prethoditi defile pešačkom zonom i svečani prijem u Gradskoj kući, dok će u večernjim satima u programu pod nazivom "Spoj tradicionalnog i modernog" nastupiti vokalna solistkinja Maja Marinković.

Vranje, Dani Vranja
foto: Kurir/T.S.

Manifestacija će biti nastavljena vranjskim planinarskim maratonom do Besne Kobile, a potom i "džipijadom". U Gradskom parku biće predstavljena izložba vina i meda, a svojim programom predstaviće se i lokalni izvođači Vladimir Stošić i Aleksandra Arsić, kao i hor Muzičke škole.

U večernjim satima, u prostoru parka, biće održano književno veče Brankice Damjanović, a potom nastup duvačkih orkestara. U Gradskom parku planiran je Javni čas zdravlja, i nastup Emina Demirovića. Ekološku radionicu Eko svet, održaće Udruženje gljivara Srbije.

Vranje, Dani Vranja
foto: Kurir/T.S.

U popodnevnim satima planirani su dečji maskenbal u saradnji sa PU "Naše dete", predstava "Zlatokosa i tri medveda", UG Mizanscen, kao i nastup članova plesne škole "Feniks".

Od 21 sat na centralnoj bini, na gradskom parkingu, koncert će održati niška grupa Galija, a potom od 23.00 publiku će zabavljati i di-džejevi. Planiran je "Reli prijateljstva", kada će biti izloženi oldtajmeri, a predviđen je i defile gradskim ulicama.

U popodnevnim satima u parku će biti izvedena predstava "Ko je na koga", UG Mizanscen. Istog dana od 18 sati planirana je prezentacija i degustacija tradicionalnih jela, a sat kasnije i književno veče Dušana Aritonovića sa knjigom priča "Amanet". Iste večeri biće i projekcija filmova na otvorenom.

Vranje, Dani Vranja
foto: Kurir/T.S.

Od 21.00 na centralnoj bini na gradskom parkingu nastupiće Milica Todorović, a nakon nje od 23 i Sara Jo. Poslednjeg dana manifestacije biće održan edukativni kviz pod nazivom "Vranje tajnu krije'', zatim književno veče i program pod nazivom "U Vranje nema l'žanje" u organizaciji Kulturno-obrazovnog centra Vranje.

Od 21.00 na centralnoj bini, na prostoru gradskog parkinga koncert će održati Haris Džinović. Manifestacija se završava nastupom di-džejeva od 23h na istom prostoru.

Turistička organizacija grada Vranja je organizator manifestacije "Dani Vranja 2022", a pokrovitelj Grad Vranje.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track