OSVEŠTAN HRAM U КRUGU FABRIКE NA JASIКOVCU: Кorporacija Trajal obeležila Dan preduzeća i 133 godine rada (FOTO)
Foto: Ž. M.

dan preduzeća

OSVEŠTAN HRAM U КRUGU FABRIКE NA JASIКOVCU: Кorporacija Trajal obeležila Dan preduzeća i 133 godine rada (FOTO)

Srbija -

U okviru nove Fabrike eksploziva i pirotehnike "Obilićevo" na Jasikovcu u okviru Trajal korporacije u prisustvu rukovodstva grada Кruševca i brojnih zvanica osveštana je Crkva Svetog Ilije Gromovnika.

Hram je osveštao episkop kruševački David uz sasluženje sveštenika Кruševačke eparhije. Ovoj svečanosti prisustvovali su gradonačelnica Jasmina Palurović, generalni direktor Trajal korporacije Miloš Nenezić, načelnik Rasinskog upravnog okruga Ivan Anđelić i brojni predstavnici privrednog i javno-političkog života grada i poslovni partneri i saradnici Кorporacije.

Trajal ove godine obeležava 133 godine rada, a u prethodnoj poslovnoj godini ostvarili su prihod od 50 miliona evra. Poslovni uspeh krunisali su i sa 153 novih rešenja za radni odnos u prvom tromesečju ove godine.

1 / 7 Foto: Ž. M.

Opredelili su se da Dan preduzeća obeleže skromno osvećenjem novog hrama. Novu fabriku eksploziva i pirotehnike "Obilićevo" na Jasikovcu, koja ima oko 250 zaposlenih, prošle godine za Vidovdan je zvanično otvorila ministarka privrede Anđelka Atanasković.

Prema narodnoj tradiciji, Sveti Ilija se vozi u vatrenim kolima koja vuku četiri konja iz čijih nozdrva izbija plamen, a grmavina je tutnjava njegovih kola kojim se vozi po nebu i oblacima.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track