VEČITI GOST KONAČNO DOBIJA SVOJ TEREN Počela izgradnja fudbalskog terena u Tršiću (FOTO)
Foto: T.Ilić

lepe vEsti

VEČITI GOST KONAČNO DOBIJA SVOJ TEREN Počela izgradnja fudbalskog terena u Tršiću (FOTO)

Srbija -

Za članove Fudbalskog kluba Vuk iz Tršića, rodnog sela Vuka Stefanovića Karadžića, danas je poseban dan, moglo bi se reći i istorijski, jer su počeli radovi na izgradnji njihovog dugo očekivanog fudbalskog terena.

Prema rečima Branka Marjanovića, člana Uprave kluba i predsednika Mesne zajednice Tršić, mašine su stigle i počeli su zemljani radovi na lokaciji budućeg igrališta gde će se nadmetati klub koji je trenutno član Opštinske lige.

- Ono što nam je obećano prilikom posete gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića pre nekoliko meseci sada se i ostvaruje. Petrović je rekao da su opravdani i potreba i zahtev Tršićana da se u što kraćem roku obezbedi prostor za izgradnju fudbalskog igrališta i da je to projekat važan za Tršić, ali i sam grad. Meštani su u rekordnom roku podržali ideju i obezbedili smo odgovarajuću parcelu, a grad finansira radove. Osim što će teren biti važan za naš klub omogućiće ubuduće dolazak ekipa na pripreme, odnosno razvoj i sportsko-rekreativnog turizma u našem selu nadaleko prepoznatljivom po Vuku Karadžiću - kazao je danas Marjanović.

1 / 4 Foto: T.Ilić

Član uprave očekuje da na proleće FK Vuk konačno bude domaćin u svom selu i zaigra pred svojom publikom i da ovde dočekuje rivale u borbi za bodove.

Klub je od ponovnog osnivanja večiti gost jer nema svoje igralište pa i kad su domaćini nisu na svom bunjištu, to budu samo formalno, a igraju na terenima nekog od ostalih klubova.

Nemanje svog "zelenog tepiha" bio im je veliki problem. Ovdašnji zaljubljenici u loptanje prošle godine su treći put u poslednjih pola veka osnovali klub. Prethodna dva pokušaja bila su neuspešna baš zato što nisu imali igralište. Sada se to menja, a budući sportski objekat na površini od 1,1 hektara trebalo bi da ima svlačionice, tribine, reflektore i sve što je potrebno da u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu uživaju fudbaleri i publika.

Igralište će biti blizu okolnih sela Korenite, Runjana i Grnčare, na lepom mestu, a neće ugrožavati etno-kompleks ni biti previše udaljeno od centra Tršića.

Loznica bi tako početkom naredne godine trebalo da dobije igralište u Tršiću, ali i fudbalski stadion po UEFA 4 standardima koje uveliko raste na Lagatoru.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track