IZAĐEM NA PROZOR I VIDIM DA ME MOJ SIN GLEDA: Tragično nastradali fudbaler Nikola dobio mural u rodnom selu (FOTO)
Foto: Kurir/D.M.

donje krajince u suzama

IZAĐEM NA PROZOR I VIDIM DA ME MOJ SIN GLEDA: Tragično nastradali fudbaler Nikola dobio mural u rodnom selu (FOTO)

Srbija -

Nakon što je danas u njegovom rodnom selu osvanuo mural sa likom Nikole Stevanovića, koji je prošle godine tragično nastradao na Ohridu, celo Donje Krajince je u suzama.

Dvadesetšestogodišnji mladić, podsetimo, preminuo je prošle godine u bolnici u Skoplju nakon kobnog skoka u Ohridsko jezero dok je bio na letovanju, a danas sa murala visokog skoto tri metra gleda direktno u svoju kuću i dvorište.

- Izađem na prozor i vidim da me moj sin gleda. Verujte, svako ko danas prođe kroz centar sela plače. Nezamisliv je bol, ali i ponos jer je ostavio pečat za svog života na ljude, komšije, prijatelje. Niko ga nije zaboravio i na to sam neizmerno ponosna - priča u suzama za Kurir Nikolina majka Gorica.

Kako kaže, mural su naručili njegovi drugovi, a na zidu trafo-stanice u centru sela za dva dana ga je oslikao Aleksandar Radosavljević iz Vlasotinca.

Donje Krajince
foto: Kurir/D.M.

- Niko nema takve drugove kao što je imao Nikola. I nakon tragedije su bili uz nas, pomagali nam, sada su ga ovom slikom vratili u selo... Ja ne znam kako da im se odužim. Očigledno je da su mog sina mnogo voleli. Znate, obično, nakon velike tragedije vas ljudi zaborave, a oni su moji novi sinovi. U svakom od njih je ostao deo njega - komentariše Gorica.

Nikola Stevanović, poznatiji kao Kole, prijateljima je ostao u sećanju kao srčan mladić, uvek vedar, nasmejan i spreman da pomogne svima. Bio je i fudbaler lokalnog FK "Jedinstvo".

(Kurir.rs/D.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track