IDEM U POLICIJU AKO ME NE POZOVETE! Mirjana upozorava na OPAKU PREVARU u Grčkoj PRESEŠĆE VAM ODMOR AKO OKRENETE OVAJ BROJ (FOTO)
Foto: Shutterstock, Printscreen/Facebook

varaju na sve strane

IDEM U POLICIJU AKO ME NE POZOVETE! Mirjana upozorava na OPAKU PREVARU u Grčkoj PRESEŠĆE VAM ODMOR AKO OKRENETE OVAJ BROJ (FOTO)

Društvo -

Jedna naša turistkinja upozorila je na prevarante koje haraju letovalištima u Grčkoj.

Mirjana je nakon kupanja krenula sa Koviou plaže u apartman i zatekla rukom napisanu poruku koju je neko ostavio na njenom automobilu.

- Pozdrav! Udarili ste moj automobil. Molim vas da me pozovete. Niku iz Rumunije. Idem u policiju ako me ne pozovete. Imam svedoke - naveo je autor uz broj telefona.

Mirjana je podelila fotografiju poruke i upozorila naše turiste da se paze.

- Upozorenje! Obratite pažnju. Lovci u mutnom. Jedini smo bili na parkingu kada smo došli jer smo poranili. Ja svedok i njih osmoro - navela je Mirjana u Fejsbuk grupi Grčka info i naglasila da je u pitanju klasična prevara jer na njihovom automobilu nema nikakvog oštećenja.

Grčka, plaža
foto: Printscreen/Facebook

Komentari se samo ređaju. Mnogi navode da je sigurno u pitanju neka vrsta prevare. Jedni misle da prevaranti pokušavaju da izvuku novac preko telefonskog poziva, a drugi pak navode da nije isključeno da žele da je izvuku iz apartmana kako bi ga opljačkali.

- Odnesite vi to lepo u policiju i kraj - napisala je jedan korisnica.

- Ne nasedajte na ovakvo nešto. Prijavite policiji odmah jer ako vi ne prijavite naći će se neko koga će prevariti pa će mu presesti ceo godišnji odmor - nadovezala se druga korisnica.

- Pozoveš ih i skinu ti sa telefona pare. Uglavnom vas automat zadrži na vezi neko vreme i ne možete da prekinete. To se tarifira po međunarodnoj tarifi i skinu vam određenu količinu para koje kasnije naplate preko mobilnog operatera. Možda vam skinu sve podatke preko softvera koje držite u telefonu. Čuvajte vaše pametne telefone kad krenete na letovanje jer su potencijalna meta napada, ne zbog uređaja, već zbog svega gore navedenog - objasnio je jedan korisnik.

- Pošaljete im SMS sa porukom koju sad ne bih ovde pisao jer sam kulturan. Ali ima veze sa mošnicama i ispašom - našalio se jedan turista iz Srbije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track