TRKA IZ BLOKA U KRUPNJU ZA POMOĆ PORODICAMA U TEŠKOJ SITUACIJI: Učesnike očekuje 6 km asfalta i 13 km makadamskog i šumskog puta
Foto: T.Ilić

humanitarna manifestacija

TRKA IZ BLOKA U KRUPNJU ZA POMOĆ PORODICAMA U TEŠKOJ SITUACIJI: Učesnike očekuje 6 km asfalta i 13 km makadamskog i šumskog puta

Srbija -

Poznati loznički ultramaratonac i humanitarac Aleksandar Kikanović, promoter sporta u susednoj Opštini Krupanj, najavio za danas prvu krupanjsku humanitarnu sportsku manifestaciju "Trka iz bloka".

- Učesnici će trčati na relaciji Stolice - Mačkov kamen u dužini od nepunih dvadeset kilometara, a "Trku iz bloka" organizuje Opština Krupanj zajedno sa humanitarnom organizacijom "Srbi za Srbe". Prijava za takmičare je 1.500 dinara, a prikupljeni novac biće usmeren za pomoć višečlanim porodicama. Želimo da trka bude uspešna i da u humanitarnom i organizacionom smislu protekne u najboljem redu, a da svi koji sutra budu trčali iz Rađevine ponesu što bolje utiske i ponovo dođu ovde - kazao je Kikanović koji je pretrčao oko četiri i po hiljade kilometara pomažući u prikupljanju novca za lečenje bolesne dece.

1 / 4 Foto: T.Ilić

Trka počinje u 11 časova od spomen-kompleksa Stolice, a na cilju na Mačkovom kamenu će za najuspešnije učesnike u muškoj i ženskoj konkurenciji biti upriličena svečana dodela nagrada, medalja, zahvalnica i pehara.

Trkače očekuje šest kilometara asfalta i trinaest kilometara makadamskog i šumskog puta, a na putu do cilja imaće osam takozvanih okrepnih stanica.

(Kurir.rs/T.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track