OVAJ NELJUDSKI SNIMAK NIJE ZA OSETLJIVE, SAMO ZA JAK ŽELUDAC Majka i sin godinama sakupljaju pse po Zaječaru, muče ih kao u logoru
Foto: Kurir/S.B.

Zločin bez kazne

OVAJ NELJUDSKI SNIMAK NIJE ZA OSETLJIVE, SAMO ZA JAK ŽELUDAC Majka i sin godinama sakupljaju pse po Zaječaru, muče ih kao u logoru

Srbija -

Članovi Udruženja za brigu o životinjama Timočke krajine ''BETA'' po ko zna koji put zatekli su jeziv prizor!

Dvorište prepuno otpada, a pas vezan lancem kraćim od pola metra na plus 35 stepeni, bez vode i hrane, a rebra mogu da mu se izbroje. Na dugom kraju dvorišta isti slučaj, pas vezan za kadu...

pas, Zaječar, mučenje, mučenje psa
foto: Kurir/S.B.

- Ovo nam je dvorište i te kako poznato... Pozvale su nas komšije zbog neprekidnog cviljenja koje je bilo nesnosno. Ovo je dvorište kuće majke i sina koji ima oko 20 godina. Oni godinama po gradu sakupljaju pse, dovode ih ovde i vezuju. Ne hrane ih, ne daju im vodu...Tu su mačke, izgladnele bolesne - počinje da nam govori Ana Živić, članica ''BETE''.

Majka i sin se, između ostalog, bave i sakupljanjem sirovina koje mogu prodati. Dok sakupljaju otpad, hrane pse lutalice, i nekoliko nevinih životinja ih prati sve do kuće. Onda majka i sin vezuju pse, najverovatnije da bi lajanjem oterali potencijalne lopove koji mogli da im pokradu sekundarne sirovine. Međutim, pse ne hrane, ne daju im vodu, i komšije pretpostavljaju da je puno pasa i uginulo od gladi u tom dorištu.

pas, Zaječar, mučenje, mučenje psa
foto: Kurir/S.B.

- Ovo je treći put da protiv njih pišemo prijavu. Dva puta smo se prijavom obratili komunalnoj inspekciji, oni su dolazili i razgovarali sa majom i sinom. Mi smo do sada sve ''njihove'' izmučene pse zbrinjavali. Prvi put kada smo došli zatekli smo užasan prizor. Majka keruša je imala štenad, naravno izgladnela...Ali njen lanac je bio toliko kratak da ona nije mogla da legne, samo je stajala, nije mogla zbog prekratkog lanca ni da hoda. Užas! Drugi put smo zatekli iznemogle pse, gladne, žedne, vezane - kaže nam Ana.

- Prizor koji je na snimku zatekli smo pre tri dana i sada smo podneli prijavu Veterinarskoj inspekciji. Nije nam cilj da ove ljude kaznimo, možda i nemaju para da plate kaznu. Naš cilj je da im se zabrani držanje životinja! Na žalost, inspekcija mora da zatekne pse u ovim uslovima, tako da su oni još uvek u tom dvorištu dok neko od veterinarskih inspektora ne dođe. Mi ih hranimo redovno, nosimo vodu, ali oni i dalje ne mogu hodati, žive na suncu...-kaže Ana.

1 / 5 Foto: Kurir/S.B.

U razgovoru sa ovom majkom i njenim sinom, članice ''BETE'' nisu ništa postigle.

-Oni kažu da prvi pas ima kućicu, a da drugi ima malo hladovine od kade za koju je vezan. Tvrde da nemaju vremena da im daju hranu i vodu...Kažem, jedino rešenje je da im se zabrani čuvanje životinja.

pas, Zaječar, mučenje, mučenje psa
foto: Kurir/S.B.

Na potezu su veterinarski inspektori...

BETA je ovo napisala na svojoj FB stranici:

Horor u Zaječaru!!! HOROR!!!

Višegodišnje zlostavljanje pasa i mačaka!!! Podneli smo prijavu inspekciji i napisali koliko HITNO treba reagovati!!! Psi su bez zaklona, na ovoj temperaturi!!! Bez vode, kosturi ! Mačke se kote non stop i mačići budu udavljeni od strane pasa ili zgaženi pod nogama ...ispod ove štroke !

Mnoge pse i mačke smo oduzimali i reudomili i oni svaki put uzmu nove, koje zlostavljaju do smrti. Komšije prijavljuju zaleđene pse zimi, a leti umiru na suncu. Ženka vezana za kadu nema bas nikakav zaklon!!! A mužjak, koji je skoro skroz izgubio glas je toliko upetljao lanac, da se guši.

Sve mačke su užasno mršave. Prijavljivano je i komunalnoj policiji i veterinarskoj inspekciji. Njima treba kazna da se puše, da im ne padne na pamet da uzimaju nove životinje!!! Stalno imamo prijave od komšija, koji više ovo ne mogu da gledaju i kad god odemo zateknemo uzas. Sa tim ljudima ne moze da se razgovara. Besni smo i tužni...ne mozemo da spavamo, jer oni crkavaju. Polako i sigurno. Nikakav smeštaj nemamo. Nikakav. Prepuni smo.

Čim se jedan pas odveze ili skloni odatle, odmah u gradu uhvate novog. Nadamo se da će inspekcija reagovati što pre. Ukoliko se to ne desi, ovim zivotinjama HITNO treba smeštaj. Iako znamo sta nakon toga iznova i iznova sleduje.

D E L I T E !!!!!!!!!!!

Kurir.rs/S.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track