01:08

OTKRIVAMO ŠTA SE SVE DESILO U ŠTRPCU KADA JE DANAS ROSU UPAO SA ORUŽJEM Novinarka na licu mesta: Ljudi su uznemireni incidentom!

opet zastrašivanje

OTKRIVAMO ŠTA SE SVE DESILO U ŠTRPCU KADA JE ROSU UPAO SA ORUŽJEM: Narod je uznemiren, namerno su upali na VELIKI PRAZNIK

Politika -

Više od 30 pripadnika Rosu upalo je rano jutros u Štrpce pod punom opremom s ciljem novog zastrašivanja i maltretiranja Srba u ovoj opštini, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

1 / 6 Foto: Kurir

Novinarka portala Kosovo onlajn Marija Živić Jovanović nalazi se u našoj južnoj pokrajini i putem vajbera se uključila u prokram Kurir televizije.

marija Jovanović Živić
foto: Kurir televizija

- Policija je prilikom pretresa upala u Osnovnu školu Šarski odred na Brezovici, u objekat pošte, u privremeni organ, i na televiziju Herc u Štrpcu, koja je jedina srpska televizija. Sa bandera su skidali nadzorne kamere. Oni znaju da te kamere ne rade više od 10 godina i da nisu u funkciji. Upad u Štrpce se opet dešava na veliki srpski praznik. Obeležava se Sveti Jovan, seoska slava, koji okuplja veliki broj Srba. Meštani su veoma uznemireni incidentom i jutrošnjim događajima - rekla je za televiziju Kurir novinarka Kosova onlajn Marija Živić Jovanović.

ROSU, Štrpci
foto: Kurir Televizija, Kallxo printscreen

Podsetimo, povodom ovoga oglasila se i Kancelarija za KiM:

- Specijalci Rosu su raspoređeni na više lokacija, blokirali su čitavu opštinu, upali su u osnovnu školu Šarski odred na Brezovici, u objekat pošte u selu Drajkovce, upali su i pretresali zgradu Privremenog organa odakle iznose svu dokumentaciju i kompjutere, upali su u zgradu TV Herc, jedine televizije na srpskom jeziku u Štrpcu, penju se po banderama odakle skidaju nadzorne kamere koje ne rade više godina. Oni su ponovo izabrali da u Štrpce upadnu baš na veliki praznik, s obzirom da je danas seoska slava sveti Jovan i veliki vašar u Štrpcu kada se okuplja veliki broj meštana, a isto su učinili i prilikom prethodnih upada u ovu srpsku sredinu - navodi se u saopštenju i dodaje:

- Iako jedinice iz Prištine dobro znaju da kamere koje su legalno postavljene pre skoro deset godina, nisu u funkciji već duže vreme i to su proveravali i prethodnih dana u više navrata, to im je poslužilo kao izgovor da ponovo upadnu u Štrpce, maltretiraju narod koji ne može normalno da funkcioniše. S kakvim opravdanjem specijalci Rosu upadaju u srpsku osnovnu školu u Štrpcu?

Štrpci, ROSU, upad ROSU
foto: Kurir

Nema sumnje da je po sredi novi atak i pritisak na Srbe da napuste svoj kućni prag jer ne postoji nijedan opravdani razlog za novu akciju Rosu u ovoj srpskoj sredini, navodi Kancelarija za KiM.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:58

NA KIM SE SPREMA UKRAJINSKI SCENARIO? Kurti opsednut severom Kosova: Srbiji upućena OTVORENA PRETNJA, provokacije ne prestaju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track