Jovanov: Pajtić da objasni gde 70 milijardi FKU

Jovanov: Pajtić da objasni gde 70 milijardi FKU

Srbija -
Portparol PO DSS rekao da je Fond za pet i po godina rada podneo samo jedan izveštaj o radu, a „potrošio je toliki novac“

NOVI SAD – Portparol Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Srbije (DS S) za Vojvodinu Milenko Jovanov izjavio je da je Fond za kapitalna ulaganja (FKU) Vojvodine za pet i po godina potrošio više od 70 milijardi dinara i od predsednika vlade Vojvodine i Upravnog odbora Fonda Bojana Pajtića zatražio objašnjenje o utrošenom novcu poreskih obveznika.

Jovanov je rekao da je Fond za pet i po godina rada podneo samo jedan izveštaj o radu, a „potrošio je toliki novac“ i istakao da državni organi treba što pre da ispitaju rad pokrajinske Vlade, njenih sekretarijata, Fondova i Javnih preduzeća i ustanova.

„Činjenica je i da je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić predsednik Upravnog odbora tog Fonda, što znači da on i te kako zna kako je Fond radio i kako su trošene pare“, rekao je Jovanov dodajući da je zbog toga veoma čudna, ali i, kako je kazao, indikativna, Pajtićeva ljutita reakcija na pominjanje ove teme.

Portparol vojvođanskog DS S-a pozvao je Pajtića da umesto što preti krivičnim prijava, odgovori na koji način je trošio novac poreskih obveznika i da objasni kako je uspeo da za osam godina vlasti Vojvodinu, od najrazvijenijeg dela Srbije, dovede na nivo nerazvijene regije, rekao je Jovanov.

„Jasno je da gospodin Pajtić nije navikao da odgovara na pitanja o trošenju novca, jer njegova Vlada, kao ni on sam, nije polagala račune nikome. Ni Skupštini Vojvodine, ni državnim organima“, naveo je Jovanov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track