PRIJEM ZA APSOLVENTE POLJOPRIVREDNOG FAKULTETA: Svečanost u Gradskoj upravi Kruševca povodom ispraćaja prve generacije studenata
Foto: Grad Kruševac

PRIJEM ZA APSOLVENTE POLJOPRIVREDNOG FAKULTETA: Svečanost u Gradskoj upravi Kruševca povodom ispraćaja prve generacije studenata

Srbija -

Poljoprivredni fakultet u Kruševcu Univerziteta u Nišu svečanošću u Gradskoj upravi “ispratio” je prvu generaciju apsolvenata osnovnih studija. Tim povodom gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović priredila je prijem za studente i nastavnike ove visokoškolske institucije.

Poljoprivredni fakultet, Kruševac
foto: Grad Kruševac

- Poljoprivredni fakultet u Kruševcu osnovan je 2017. godine, Odlukom Vlade Republike Srbije kao deo Niškog univerziteta. Ova visokoškolska ustanova ima za cilj da studenti ovladaju teorijskim znanjima i praktičnim veštinama iz oblasti bioinženjerskih nauka. Studijski programi su urađeni po uzoru na najsavremenije studijske programe u oblasti biotehnologije koji se izvode uz savremenu tehničku opremu u skladu sa Bolonjskom deklaracijom. Nakon završetka osnovnih akademskih studija, student stiče zvanje diplomirani inženjer poljoprivrede. Planiramo dalje osavremenjavanje nastave, ulaganje u kadar i opremu kako bi se još više podigao kvalitet studija. Razmatra se i uvođenje master akademskih studija. Poljoprivredni fakultet u školskoj 2022/23. godini upisaće petu generaciju studenata na tri studijska programa: voćarstvo i vinogradarstvo, stočarstvo, ratarstvo i povrtarstvo, izjavio je prof. dr Ivan Filipović, dekan Fakulteta.

Čelnica lokalne samouprave zahvalila se studentima na poverenju koje su ukazali izborom Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu.

Poljoprivredni fakultet, Kruševac
foto: Grad Kruševac

- Uspešnim okončanjem studija, zaposlenjem u državnom sektoru, ali i razvijanjem sopstvenog biznisa doprinećete razvoju cele regije, poznatoj po izuzetnim potencijalima za razvoj poljoprivrede. Studenti su ne samo iz Kruševca, već i drugih, mahom susednih opština, pri čemu nije zanemarljiv ni ekonomski aspekt studiranja. Ovo je prva u nizu visokoobrazovnih ustanova koje će tek biti otvorene, istakla je ona.

Gradonačelnica im je poželela mnogo uspeha u daljem životu i radu, sa očekivanjem da neki od onih koji nisu iz Kruševca ostanu u Lazarevom gradu. Dekan prof. dr Ivan Filipović je pohvalio uspešnu saradnju i podršku koju fakultet dobija od Grada i brojnih institucija.

Na svečanosti studentima su uručeni simbolični pokloni – knjige, dar grada Kruševca. Osim studenata, svečanom prijemu su prisustvovali i profesori ove visokoškolske institucije.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track