GRADONAČELNIK VRANJA DR MILENKOVIĆ: Državni projekat i primer dobre i uspešne saradnje Kine i Srbije
Foto: Kurir/T.S.

GRADONAČELNIK VRANJA DR MILENKOVIĆ: Državni projekat i primer dobre i uspešne saradnje Kine i Srbije

Srbija -

Ulica Save Kovačevića u Vranju će prva u državi dobiti novi asfalt u okviru projekta "Čista Srbija". Radi se o jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica u Vranju.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković rekao je da će na teritoriji grada biti izgrađena kanalizaciona mreža u dužini od 141km.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

"Vrednost investicije u Vranju je 70 miliona evra. Još 33.5 km mreže biće izgrađeno na teritoriji gradske opštine Vranjska Banja. Izgradnja podzemne infrastrukture osnova je za potpuno saniranje i uređenje svih saobraćajnica. Grad Vranje nastaviće da ulaže u obnovu ulica i puteva, u izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, kako u gradskim, tako i u seoskim mesnim zajednicama. Želeo bih ovom prilikom da se zahvalim građanima na strpljenju i razumevanju, posebno onima koji žive u ulicama u kojima se izvode radovi. Konkretno u ovoj ulici, biće asfaltiran kolovoz dužine 525, a širine šest metara“, istakao je gradonačelnik Milenković.

Savetnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dragan Jeremić rekao je da je Vranje značajan grad za ceo projekat i upravo je to razlog što se prva ulica asfaltira baš u Vranju.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

"Zahvalio bih se građanima na strpljenju, a gradonačelniku i stručnim službama na profesionalnosti i dobrom poslu, zbog čega smo danas ovde“, rekao je Jeremić.

Početku radova prisustvovao je i Vang Sjue Feng, rukovodilac projekta „Čista Srbija“ i predstavnik kompanije CRBC, koja je i glavni investitor svih radova u Srbiji, dok je podizvođač beogradski „Millennium team“. Završetkom radova, Vranje će dobiti novu, ali i najdužu kanalizacionu mrežu od svih 15 gradova, koji su u prvoj fazi projekta „Čista Srbija“.

Nakon obilaska gradilišta u Ulici Save Kovačevića, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima održao je sastanak sa menadžerom projekta ,,Čista Srbija” u kineskoj komapaniji CRBC-u Wang Xuefengom i savetnikom u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Draganom Jeremićem.

Gradonačelnik je istakao da je ovo veoma važan državni projekat i primer dobre i uspešne saradnje Kine i Srbije .

"Realizacija ovog projekta na teritoriji grada Vranja je veoma važna u smislu unapređenja uslova života, kako u gradu, tako i u seoskim sredinama. Lokalna samouprava pruža potpunu podršku i do sad je pripremljena projektno-tehnička dokumentacija za 16 km mreže. Pred nama je još mnogo rada, a Grad Vranje će nastaviti sa pružanjem pomoći, kako bi se radovi odvijali predviđenom dinamikom”, rekao je gradonačelnik.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

Vang Ksuefeng, menadžer projekta "Čista Srbija" naglasio je da uspeh radova mnogo zavisi od saradnje sa lokalnim zajednicama.

"Zahvaljujem se na strpljenju građanima Vranja i očekujem da će u narednom periodu dinamika radova biti bolja. Reč je o velikom i značajnom projektu, sa mnogo izazova. U narednom periodu izvođenje radova biće organizovano na više lokacija istovremeno, a sve u cilju poštovanja predviđene dinamike i rokova", rekao je Ksuefeng.

Dragan Jeremić, savetnik u Ministarstvu građevinarstva naglasio je da je Grad Vranje na pravi način odgovorio zahtevima u realizaciji ovog projekta. Nakon toga, predstavnici Ministarstva građevinarstva i kineske kompanije China Road and Bridge (CRBC) održali su sastanak sa predstavnicima opština Pčinjskog i Jablaničkog okruga.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track