ZA SRBIJU RATOVAO I RAZBOLEO SE! Saša je neprijatelja pobedio, a sada vodi bitku za goli opstanak, da bi preživeo hrani se u šumi
Foto: Printscreen Facebook Tamara Misirlić

Heroj sa Košara

ZA SRBIJU RATOVAO I RAZBOLEO SE! Saša je neprijatelja pobedio, a sada vodi bitku za goli opstanak, da bi preživeo hrani se u šumi

Srbija -

Saša Cvetanovski bio je u prvim borbenim redovima tokom 1999. i sukoba sa albanskim teroristima, a učestvovao je i u čuvenoj bitki na Košarama. Saša je neprijatelja pobedio, ali je izgubio zdravlje, a sada vodi i bitku za goli opstanak.

Cvetanovski živi u selu Donja Trnica u opštini Trgovište, na nepristupačnom, planinskom terenu. Kuća mu je stara više od 200 godina i u toliko je lošem stanju da samo što se nije srušila.

Saša Cvetanovski
foto: Printscreen Facebook Tamara Misirlić

Ovaj heroj koji je bio u vodu za brze intervencije i koji je umalo glavu dao za otadžbinu, živi sa 8.000 dinara socijalne pomoći na mesečnom nivou.

Saša je bolestan došao iz rata i nije u stanju da obavlja teške fizičke poslove. Uprkos tome on je vredan, bere šumske plodove kako bi mogao da preživi, a vodu dovozi u kolicima, na pola sata od kuće, koliko mu treba do najbližeg izvora.

Na svu tu muku, heroj sa Košara spava u sobi bez prozora. Kaže da ga je slomio vetar i da nema drugi. A zimi kako je samo on zna...

U tih nekoliko kvadrata trošne kuće je sve što ima. Rasturen i prašnjav pod po kom gazi, stari krevet, nešto stvari, sudova i hrane, šta može da nabavi da bi preživeo i dočekao novi dan, a onda borba počinje iznova.

1 / 8 Foto: Printscreen Facebook Tamara Misirlić

Saši možete pomoći na sledeći način:

RAČUN ZA DONACIJE:

200-3453980101008-90

Fondacija "Tamara Misirlić"

Svrha uplate: Pomoć Saši

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track