JEZA NA GROBLJU U IRIGU: Došli da spreme sahranu, pa zatekli užas! Šraf od sanduka odvijen, a poklopac smaknut! MEŠTANI ŠOKIRANI
Foto: RINA, Nemanja Nikolić

BIZARNO

JEZA NA GROBLJU U IRIGU: Došli da spreme sahranu, pa zatekli užas! Šraf od sanduka odvijen, a poklopac smaknut! MEŠTANI ŠOKIRANI

Srbija -

Na pravoslavnom groblju u Irigu nepoznati počinilac, ili više njih, pomerio je betonsku ploču na četiri porodične grobnice. Još se ne zna da li je nešto odneto, kao i pravi razlog ovakvog bizarnog postupka.

Porodice na čijoj su se meti našli njihovi najmiliji, očekuju da će se otkriti vandali, a ovaj slučaj su prijavili policiji, koja već sprovodi istražne radnje.

Kada su u sredu na groblje stigli radnici JP "Komunalac", kako bi se obavila sahrana žene u jednu od porodičnih grobnica, gde joj muž već počiva, primetili su da je betonska ploča otvorena.

Lešće, groblje
foto: Ana Paunković

Zatim su ugledali da je šraf od sanduka odvijen i bačen pored, a poklopac smaknut na desnu stranu. Odmah je obaveštena rodbina, koja je prema priči sagovornika, ovo teško podnela, a nekoliko žena se od šoka i onesvestIlo.

- Pretpostavka je da je neko mislio da su pokojnici sahranjeni sa novcem ili nekim vrednostima. Možda je i sekta, mi sada samo možemo da nagađamo, dok policija ne otkrije. Čovek koji je ležao u grobnici bio je imućan, a pričalo se da je imao neku povredu u ramenu, pa da su mu ugradili zlatne šipke, neki kažu da su od platine.

Da li je neko iz tih razloga obijao grobnice, zasad se ne zna to može samo monstrum govori naš izvor koji je upoznat sa ovim slučajem. Ni u ostalim grobnicama nije utvrđeno da li je nešto odneto, a jeziv prizor otkriven je u jednoj gde je iz sarkofaga izvađena šminka, neke sitne stvarčice i pobačane pored.

Da Irižani ovako nešto ne pamte, potvrđuje i Franja Mulaj koji se pogrebnim uslugama bavi više od tri decenije.

- Bilo je zamenjivanja pokojnika, pa je to završavalo i na sudu, ali ovako nešto da se otvaraju grobnice, baš nikada. I ja kada sam čuo bio sam u šoku - kaže Mulaj.

Iz Policijske uprave Sremska Mitrovica potvrđeno je da su građani prijavili da je neko pomerao betonsku ploču na grobnici. Mi smo razgovarali sa rodbinom oštećenih, oni su nam rekli da najmilije nisu sahranjivali sa dragocenostima. Obavešteno je nadležno tužilaštvo, istraga će dalje utvrditi šta je posredi - kaže izvor iz policije.

Kurir.rs/ Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track