VINSKI PARK 5. PUT U SREMSKOJ MITROVICI: Ljubitelje vina čeka odlična muzika i bogat gastronomski program (VIDEO)
Foto: Promo

manifestacija

VINSKI PARK 5. PUT U SREMSKOJ MITROVICI: Ljubitelje vina čeka odlična muzika i bogat gastronomski program (VIDEO)

Srbija -

Vinski park u Sremskoj Mitrovici biće održan 27. avgusta sa početkom u 18 sati.

Manifestacija se održava peti put, a za svega pet godina je uspela da okupi više od 120 izlagača i minimalno 1.000 etiketa vina!

U prelepom ambijentu centralnog gradskog parka u Sremskoj Mitrovici, među klasičnim građevinama iz 18. i 19. veka i uz šuštanje vode iz fontane, Vinski park je prošle godine posetilo više od pet hiljada ljudi za samo jedno veče. Organizatori i predstavnici Grada Sremska Mitrovica očekuju da će broj posetilaca sada biti između sedam i deset hiljada.

A šta ljubitelje vina očekuje na Vinskom parku?

- Posle prošlogodišnjeg vrlo uspešnog festivala, koji je prema broju izlagača i posetilaca bio najveći u Srbiji, možda i u regionu, imali smo obavezu da peti, mini-jubilej, proslavimo sa još više učesnika. Ove godine će biti i više gostiju iz regiona, a datum je 27. avgust. Po dosadašnjim prijavama očekuje nas preko sto vinarija iz Srbije i regiona. Pre tri godine smo uveli praksu zemlje gosta-domaćina, pa su to bile Portugalija i SAD, a ove godine će to biti Gruzija, kolevka vina. Imaćemo priliku da probamo njihova tradicionalna jela i vrhunska vina. Potrudićemo se da pokrijemo sve aspekte uspešnog vinskog događaja. Biće odlična muzika, a dobar gastronomski program će biti uklopljen sa vinima koja ćete probati - kaže Ramazi Inaišvili, jedan od organizatora Vinskog parka za Sremska Mitrovica živi.

1 / 7 Foto: Promo

Vinski park je osmišljen kao prostor za razmenu iskustva i poznavanje dobrog ukusa, a centralni Gradski park će biti pretvoren u Vinski.

Vinski park se u Sremskoj Mitrovici održava od 2017. godine i vrlo brzo je postao jedna od najznačajnijih manifestacija iz grada na Savi. Grad Sremska Mitrovica je zadovoljna ima šta da ponudi u turističkom smislu, i kroz svoj istorijsko kulturni potencijal, ali i kroz velike manifestacije koje Grad organizuje.

Vidimo se na Vinskom parku u subotu 27. avgusta od 18 časova u Sremskoj Mitrovici!

Grad Sremska Mitrovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja