TARA DOBILA JOŠ JEDAN VELIČANSTVEN VIDIKOVAC: Novi plato na srpskoj planinskoj lepotici sa kog se pruža prelep pogled (FOTO)
Foto: RINA

ugođaj za posetioce

TARA DOBILA JOŠ JEDAN VELIČANSTVEN VIDIKOVAC: Novi plato na srpskoj planinskoj lepotici sa kog se pruža prelep pogled (FOTO)

Srbija -

Planina Tara širom sveta prepoznatljiva je po svojim veličanstvenim vidikovcima. Sada je na njenim padinama nikao još jedan sa kog se pruža prelep pogled na dolinu Drine, jezero Perućac i predeo Osata u Republici Srpskoj.

Vidikovac je nazvan Zelenika, a upravo to ime koriste Srbi za reku Drinu već vekovima.

Vidikovac Zelenika na Tari
foto: RINA

- Na kaskadnom platou urađena je drvena ograda i postavljeno šest moderno i funkcionalno dizajniranih nadstrešnica sa stolicama, stolovima i ležaljkama koji posetiocima pružaju poseban ugođaj i uživanje u izuzetnom pogledu na ovaj deo Podrinja. Ostalo je još da se postave info table i prateća infrastruktura, a zvanično otvaranje je planirano za sredinu septembra. Iako radovi na uređenju nisu završeni u potpunosti, brojni turisti već posećuju ovaj lokalitet - kaže Ranko Milanović iz NP Tara, prenposi RINA.

Investitor izgradnje i opremanja vidikovca Zelenika je JP "Nacionalni park Tara" uz finansijsku podršku Ministarstva zaštite životne sredine i Unikredit banke Srbija JSC.

Vidikovac Zelenika na Tari
foto: RINA

Inicijativa za izgradnju potekla je od Saveta korisnika NP Tara, a izradu projekta je finansirala Turistička organizacija "Tara-Drina" Bajina Bašta.

- Ovo je 11. uređeni vidikovac u Nacionalnom parku Tara, a uskoro je planirano i uređenje vidikovca Vrla ripa, poznatiji kao Uroševa stena, u saradnji sa turističkom organizacijom "Tara-Drina" Bajina Bašta i turističkom organizacijom regije zapadna Srbija - naglasio je Milanović.

(Kurir.rs/ RINA)

Bonus video:

01:33

ČULI STE ZA TEPIH LIVADU NA TARI? Najstariji treset u Srbiji s kraja Ledenog doba (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja