GAZDA IZ NEGOTINA NAJBOLJU RADNICU ČASTIO MOREM: Ovo je Gradimirka koja će letovati u Turskoj! Evo čime je to zaslužila (FOTO)
Najbolja beračica kupina sa gazdom plantaže, Foto: Zamedia printscreen

10 dAna mora o šefovom trošku

GAZDA IZ NEGOTINA NAJBOLJU RADNICU ČASTIO MOREM: Ovo je Gradimirka koja će letovati u Turskoj! Evo čime je to zaslužila (FOTO)

Srbija -

BEOGRAD/NEGOTIN - Letos je kao bomba u medijima širom Srbije odjeknula vest da u Negotinu postoji gazda koji traži berače kupina za svoju plantažu uz napomenu da najboljeg, preko isplaćene zarade, nagrađuje kompletno plaćenim letovanjem na moru u inostranstvu.

Oglas je lično objavio na Fejsbuku posle čega je nastala prava pomama i navala radne snage pa je dosta sezonaca koji su želeli da se prijave morao i da odbije.

Kako izveštava zaječarska Zamedia, ono što je obećao, to je i učinio pa je za najbolju radnicu i dobitnicu letovanja na moru u Turskoj proglašena najvrednija na njegovoj plantaži.

To je Gradimirka Adamović iz Negotina, najbolja beračica ove sezone na plantaži gazde Gorana Stančića u selu Miloševo. Ona je nabrala 1,2 tone kupina i tako osvojila letovanje u jednom od turskih letovališta.

Gazda je inače sve berače po obavljenom poslu okupio na svečanom ručku.

Vredna kupinarka je u nekom od razgovora za medije rekla da iskustva s branjem kupina ima još iz svog sela Popovice gde je i sama uzgajala kupinovu lozu a i branjem divljih kupina kod kojih je bitna tehnika kao i u svakom poslu.

Vredna domaćica Gradimirka ima i svoju zasađenu baštu najkvalitetnijeg negotinskog kupusa na nekoliko hektara i uskoro će svoj proizvod plasirati na pijaci u Negotinu. Kroz njene ruke letos je prošlo 1,5 tona kupina.

Kurir.rs/Zamedia/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track