NEMA KOMŠIJE KOJI NIJE POŽELEO OVO DA VIDI: Nesvakidašnje u Zaječaru! Svetlani nasred dnevne sobe niklo drvo (FOTO)
Foto: Kurir/S.B.

neverovatno

NEMA KOMŠIJE KOJI NIJE POŽELEO OVO DA VIDI: Nesvakidašnje u Zaječaru! Svetlani nasred dnevne sobe niklo drvo (FOTO)

Srbija -

I ne samo da niče i raste, već bagrem brani zakon, ne sme se iseći, a kuća, temelj kuće, može se vremenom urušiti

ZAJEČAR - Ovo što se upravo dešava Zaječarki Svetlani Jovanović, odavno je pretočeno u pesmu ’’Raslo mi je bagrem drvo’’... ali u pesmi se ne kaže da joj bagrem drvo raste u - dnevnoj sobi!

I ne samo da niče i raste, već bagrem brani zakon, ne sme se iseći, a kuća, temelj kuće, može se vremenom urušiti.

- Pre oko 10 dana sam baš iza kreveta, prema prozoru, primetila da se pojavilo zelenilo. Prišla sam blizu, pogledala, i videla da je u pitanju bagrem koji je iznikao između zida i poda. Ispred moje kuće je, nakon rekonstrukcije ulice, pre pet godina posađena sadnica bagrema, za koju smatram, da je pustila koren, proširila se ka mojoj kući i napravila problem. Ovo nije prvi put. Pre nekog vremena još jedna sadnica je iznikla ali sam je u strahu odmah počupala - rekla je Svetlana.

Zaječar, Bagrem, drvo, drvo u kući
foto: Kurir/S.B.

Svetlana je znala da koren bagrema, koji je tik ispred njene kuće, može oštetiti temelj, I odmah se obratila nadležnima. Dobila je potpuno neočekivan odgovor - bagrem ne može da se seče!

- Najpre sam pozvala komunalnu inspekciju. Oni su, zajedno sa ženom koja radi u JKP Timok održavanje, za koju su mi rekli da je stručno lice, došli, pogledali… I onda su mi rekli da je sadnica koja je zasađena pre pet godina, „školovana“, da je u pitanju kalemljeno drvo i da ne može da se iseče, iako, to drvo diže beton ploče, a žile je pustilo prema mojoj kući i preti da je uruši - kaže ova Zaječarka.

Zaječar, Bagrem, drvo, drvo u kući
foto: Kurir/S.B.

Čim je Svetlana sve iznela u javnost, novinari su se obratili Javnom komunalnom preduzeću „Timok održavnje“ koji su se oglasili saopštenjem. Saopštenje prenosimo u celosti:

- Nadležni iz Javnog komunalnog preduzeća Timok održavanje su, nakon poziva komunalne inspekcije, izašli na teren i konstatovali da je sadnica kuglastog kalemljenog bagrema mlada, zdrava i bez osnova za seču, što je i propisano Odlukom o komunalnom redu na teritoriji grada Zaječara (član 89. i 90.). Mi kao firma, nemamo ingerencije za seču stabala bez naloga komunalne inspekcije, pa s tim u vezi i nismo mogli da reagujemo po prijavi Svetlane Jovanović iz Zaječara - navodi se u saopštenju JKP „Timok održavanje“.

Zaječar, Bagrem, drvo, drvo u kući
foto: Kurir/S.B.

Nakon ovog odgovora, Svetlana je pozvala i komunalnu inspekciju, i postigla -da joj u kući i dalje raste bagrem... Evo njihovog odgovora.

Svetlani, nakon ovih odgovora, ostaje da čeka da joj koren drveta uruši kuću...

Kurir.rs/S.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track