PAVLE, ČEKAMO TVOJ OSMEH: Mali dečak-heroj uskoro će biti operisan i doći u NOVI DOM, a danas je ubrao cvet i odneo poklon!
Foto: Instagram/28jun

veliki borac

PAVLE, ČEKAMO TVOJ OSMEH: Mali dečak-heroj uskoro će biti operisan i doći u NOVI DOM, a danas je ubrao cvet i odneo poklon!

Srbija -

Cela Srbija čeka dobre vesti i smeh malog Pavla. Mali dečak ima nepune tri godine, a uskoro će biti operisan kako bi moga da živi kao sva deca.

Trogodišnji Pavle Dimitrijević iz kruševačkog sela Zdravinje, koji zbog rascepa usana i nepca ne može da govori i jede samo kašice primljen je danas u Univerzitetsku dečju kliniku "Tiršova", ali opercija mora da se odloži nekoliko dana prema proceni anesteziologa.

Iako je odrasta u teškim uslovima i bori se sa teškom bolešću, mali Pavle je dobronameran, druželjubiv, nasmejan i umiljat.

Pavle
foto: Instagram/28jun

Humanitarna organizacija 28. jun večeras je objavila najnovije vesti o malom Pavlu pre njegove prve operacije i nove kuće⁣.

- Pavle je primljen u dečiju bolnicu Tiršova u Beogradu gde će biti podvrgnut prvoj operaciji, čim anesteziolog potvrdi da je spreman.⁣ Organizovali smo prevoz za njega i njegovu porodocu od Zdravinja do Beograda gde su ih naši članovi dočekali - u dirljivom videu Pavle je ubrao cvet za našu direktorku za Balkan. ⁣Naši volonteri su na tragu nove kuće u Zdravinju koja će zadovoljiti sve potrebe porodice i daće sve od sebe da se porodica preseli što pre. Donirali smo 200.000 dinara klinici u Tiršovoj kako bi se nastavilo lečenje Pavla. Ovo će biti minimalna suma koju ćemo svake godine donirati. Naš završni humanitarni događaj za malog Pavla, fubalski turnir u Beogradu, održao se 25. Septembra i prošao je veoma uspešno - hvala svima koji su došli i podržali nas - navodi se u saopštenju i napominje da će ovo će biti poslednji izveštaj o malom Pavlu "dok ne završimo ovu neverovatnu kampanju i preselimo njega i njegovu porodicu u novu kuću sledećeg meseca".

Pavle
foto: Instagram/28jun

- Molićemo se da njegova operacija uspešno prođe i da će moći da se oporavlja u novom domu. Sve donacije porodici Dimitrijević primaće se do kraja meseca. Molim vas, nastavite da pružate podršku na neki od način - navodi se.

Maleni Pavle došao je je jutros s majkom i humanitarcima, koji su i čitavoj Srbiji obelodanili tešku i potresnu sudbinu mališana , u "Tiršovu" gde je bila zakazana prva od, pretpostavlja se, desetak operacija koje će dečak morati da ima kako bi progovorio i normalno jeo i pričao.

Pavle
foto: Instagram/28jun

- Dečak je s majkom smešten na odeljenje plastične hirurgije, a odmah ga je pregledao anesteziolog koji je zaključio da operacija mora da se odloži nekoliko dana jer je malo kašljucao - priča izvor Kurira.

Podsetimo, osim teških zdravstvenih problema, mali Pavle sa dve sestre, bratom i roditeljima živi u nehumanim i teškim uslovim u trošnoj kućici. I ovoj porodici neophodna je hitna pomoć kako bi mogli iole pristojno da žive.

KAKO SE MOŽE POMOĆI PAVLU

SMS: Pošalji 1 na 1733⁣ ⁣ PayPal: info@28jun.org⁣ ⁣ Credit Card: https://28jun.org/donate⁣ ⁣ Facebook Fundraiser: https://www.facebook.com/donate/765194471470532/⁣ ⁣ GoFundMe: https://www.gofundme.com/f/pavle-dimitrijevi-2-needs-urgent-jaw-surgery​⁣ ⁣ Dinarski račun:⁣ ⁣ Ime: 28. Jun⁣ ⁣ 265 - 1110310003427 - 97⁣ ⁣ Šifra plaćanja: 287 ili 288⁣ ⁣ Devizni račun:⁣ ⁣ RS 352 - 651000000232575 - 47 Raiffeisen banka Srbije⁣ ⁣ SWIFT Code: RZBSRSBG ⁣ ⁣ RAIFFEISEN BANKA

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track