MILIJAN OTIŠAO NA NJIVU PA STAO KO UKOPAN! Šta je to izniklo što tu nikad nije bilo? Prišao bliže pa u nekoliko tura nosio kući
Ilustracija, Foto: Dado Đilas

niko iz ojkovice nije video ništa slično

MILIJAN OTIŠAO NA NJIVU PA STAO KO UKOPAN! Šta je to izniklo što tu nikad nije bilo? Prišao bliže pa u nekoliko tura nosio kući

Srbija -

U toj njivi inače sadi žito i krompir, ali ovakvom iznenađenju nije se nadao

Milijan Rogović iz Ojkovice, novovaroškog sela nad Zlatarskim jezerom, pre neki dan je na svom imanju zatekao što nikada pre toga nije i „otkriće“ u nekoliko tura odneo kući.

U njivi u kojoj, kako kaže, sadi žito i krompir, našao je 11 puhara, jestivih pečuraka, od kojih nijedna nije bila manja od fudbalske lopte.

- Najmanja je bila teška 2,5 a najveća oko četiri kilograma i rasle su jedna do druge. Belele su se kao sneg u travi i bilo ih je milina gledati.

Niko iz ovog kraja nikada nije video ništa slično – ispričao je Milijan za Blic.

Pre dve godine pronašao je puharu tešku 4,6 kilograma. Iako otkupljivačima ova vrsta gljiva nije interesantna, jedan je otkupio Milijanovu rekorderku da bi je poslao svom gazdi u Italiju.

- Opet, to je bila jedna velika, a sada sam ih našao 11. I nijednu jedinu nisam pojeo, sve sam razdelio prijateljima. Nisam željan pečuraka, a više volim da jedem lisičarke, orlovače, borovnjače, livadske šampinjone kojih ove jeseni ima koliko voliš po našem kraju – dodao je Rogović.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track