GORELA GRADSKA DEPONIJA U KRALJEVU: Sumnja se da je požar podmetnut
Foto: Kurir/T.I.

GORELA GRADSKA DEPONIJA U KRALJEVU: Sumnja se da je požar podmetnut

Srbija -

Na gradskoj deponiji u Kraljevu u subotu oko 19 časova izbio je požar na više lokacija, a osnovano se sumnja da su požar izazvale osobe koje bez dozvole ulaze na deponiju i sakupljaju sekundarne sirovine, saopštila je u ponedeljak kraljevačka „Čistoća“.

Kako je navedeno u saopštenju za javnost, radnici ovog komunalnog preduzeća su odmah pristupili gašenju i požar gasili u subotu i nedelju, ali i tokom današnjeg dana, a u pomoć su im pritekla i ostala javna i privatna preduzeća, kao i Sektor za vanredne situacije.

- Trenutno nema otvorenog požara, ima dima, ali se nastavlja prekrivanje zemlje. Očekujemo da će do kraja dana požar u potpunosti biti saniran. Napominjemo da je problem deponije dugogodišnji problem u Kraljevu, te da njegovo rešavanje zahteva maksimalno angažovanje šire društvene zajednice. Ovakve situacije prevazilaze tehničke mogućnosti ovog preduzeća, rečeno je, između ostalog, u ovom saopštenju.

Zbog požara na gradskoj deponiji u Kraljevu, dim i nesnosan smrad osetio se kako u prigradskim naseljima, tako i u užem delu grada.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja