SA MORAVE SAMO U ISTANBUL: Avioni sa aerodroma u Lađevcima od sada poleću jedino ka Turskoj
Foto: RINA

ukinute dve linije

SA MORAVE SAMO U ISTANBUL: Avioni sa aerodroma u Lađevcima od sada poleću jedino ka Turskoj

Srbija -

Putnici koji žele da koriste usluge aerodroma "Morava" u Lađevcima kod Kraljeva, u narednom periodu moći će jedino da lete do Istanbula.

Tokom letnje sezone u ponudi su bile tri destinacije, Tivat, Solun i Istanbul, a završetkom iste, ukinute su destinacije ka Crnoj Gori i Grčkoj.

U pomenutom periodu kroz kraljevački aerodrom prošlo je 11.000 putnika, što je ujedno i rekord od otvaranja 2019. godine, do danas.

"Tri destinacije su bile u ponudi tokom leta, a sada, tokom zime, postojaće samo jedna, ka Istanbulu. Postoji određeni broj biznis i medicinskih letova koji se na 'Moravi' realizuju, ali svakako da postoji dobar potencijal u tom delu tržišta ka razvoju. Sa nadležnim Ministarstvom saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture radimo na razvoju treće vazdušne luke u Srbiji. Bilo je određenih problema koji su povezani sa eksproprijacijom zemljišta i za autoput i za aerodrome, ali se nadamo da je to iza nas", izjavio je Mihajlo Zdravković, direktor JP "Aerodromi Srbije".

Kako je najavio direktor "Aerodroma Srbije", u planu je proširenje platforme i izgradnja nove piste, kako bi se stvorili uslovi za dolazak novih avio - kompanija koje bi letele sa "Morave".

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track