VELIKI DAN ZA ADICE: Mališani iz novosadskog naselja dobili prvo JAVNO IGRALIŠTE (VIDEO)
Foto: Grad Novi Sad

VELIKI DAN ZA ADICE: Mališani iz novosadskog naselja dobili prvo JAVNO IGRALIŠTE (VIDEO)

Srbija -

Mališani novosadskog naselјa Adice dobili su prvo javno igralište kao donaciju kompanije "Schneider Electric Hub", a u realizaciji projekta učestvovali su Fondacija "Ana i Vlade Divac" i Grad Novi Sad.

U Novom Sadu je u periodu od 2014. do 2021. godine postavlјeno 55 novih dečijih igrališta, 45 teretana na otvorenom i pet "street work out" terena, a ove godine uspešno je realizovana izgradnja devet novih dečijih igrališta.

Grad Novi Sad
foto: Grad Novi Sad

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac istakao je da Grad kontinuirano radi na izgradnji igrališta i teretana na otvorenom, vodeći računa o tome da stanovnici svih delova Novog Sada imaju jednake uslove za život.

Grad Novi Sad
foto: Grad Novi Sad

Svečanom otvaranju igrališta prisustvovao je i potpredsednik biznisa za digitalno upravlјanje elektroenergetskom mrežom "Schneider Electric Hub" Vladan Krsman.

- Mi radimo u nadi da doprinosimo bolјoj planeti i bolјoj sutrašnjici za našu decu. "Schneider Electric Hub", koji je deo Šnajderove poslovne porodice, sa više od 900 zaposlenih i više od 700 mališana, posluje upravo ovde u Novom Sadu. Zato ovaj grad za nas predstavlјa posebno mesto i mi koristimo svaku priliku da pomognemo i doprinesemo razvoju ove zajednice - istakao je Vladan Krsman.

1 / 5 Foto: Grad Novi Sad

Prema rečima direktorke Fondacije "Ana i Vlade Divac" Ane Košel ovaj projekat je nastavak aktivnosti Fondacije usmerenih na pobolјšanje uslova za odrastanje i obrazovanje u Srbiji.

Grad Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track