SUDBINA SE STRAŠNO POIGRALA S TOMIĆIMA: Prevario ih vlasnik ugledne firme iz Beograda, sad strahuju za život (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

kurir tv

SUDBINA SE STRAŠNO POIGRALA S TOMIĆIMA: Prevario ih vlasnik ugledne firme iz Beograda, sad strahuju za život (VIDEO)

Srbija -

Ovo je priča o siromašnoj porodici Tomić, koja je na rubu egzistencije nakon bezdušne prevare jednog imućnika.

Naime, porodici Tomić se javio donator, odnosno vlasnik jedne ugledne firme iz Beograda. On je čvrsto obećao Tomićima da će im izgraditi novu montažnu kuću. Uslovio ih da kupe plac i da uzmu sve dozvole za gradnju.

Porodica je sve to uradila, prodavši stoku i pozajmivši novac. Nakon što su poslali pare donatoru, on im se više nikada nije javio, a Tomići su se zadesili u nemaštini bez izlaza.

300 čuda
foto: Kurir televizija

Domaćin Milivoje je opisao u kakvim uslovima žive, sa obzirom na to da je kuća starija od jednog veka i da se maltene urušava.

- Kao što vidite, kuća je na ivici pada. Imamo rupe, zidovi neki su se srušili, kada pada sneg nastanu veliki problemi. Uglavnom spavamo pod strahom, kada su padavine da se ne sruši kuća, da nas ne poklopi - rekao je Tomić.

00:32

SUROVA PRIČA PORODICE TOMIĆ! Prevara imućnog Beograđanina, koja ih je uništila: Nemaju kupatilo, strahuju da ih kuća ne poklopi!

U kuću Tomića, gde Milivoje bitiše sa bratom i sestrom, neretko ulaze zmije, glodari i bube, jer je zbog rupa na zidovima i patosu omogućen lakši pristup.

Postoji narodna izreka "Gde čeljad nije besna, ni kuća nije tesna", doduše u ovim nehumanim uslovima, porodici Tomić je teško da pređu prag nemaštine i da se ikako uteše. Milivoje, kao i njegovi brat i sestra, iz dana u dan pokazuju da su borci i pronalaze snagu da nastave dalje.

300 čuda
foto: Kurir televizija

Koliko je teška i surova njihova realnost govori i to da oni spavaju u jednoj prostoriji u kojoj duva vetar i ume da bude neizdrživo hladno, kao i to da njihova kuća nema toalet.

Milivoje je pričao o periodu kada padne sneg, s obzirom na to da su oni tada po nekoliko meseci odsečeni od sveta, jer u tom mestu nema čak ni signala za mobilni, a automobil u blizinu njihove kuće nikada nije zašao:

- Zime su kod nas mnogo jake, snegovi napadaju po metar. Moramo da se snabdevamo drvima u toku zime, a njih donosimo na leđima.

Nakon toga, opisao je situaciju sa donatorom.

- Javio se donator, povodom montažne kuće. Ubeđivao me da moram da imam parcelu na svoje ime, koju sam ja kupio i u nju sam uložio velike pare. Donator se nakon toga nije javio - rekao je Milivoje.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track