VRANJE FORMIRA MREŽU ZA BORBU PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA! Gradonačelnik: Želimo da se aktivno uključimo u rešavanje problema
Foto: T.S.

VRANJE FORMIRA MREŽU ZA BORBU PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA! Gradonačelnik: Želimo da se aktivno uključimo u rešavanje problema

Srbija -

Gradsko rukovodstvo u Vranju želi da se aktivno uključi u rešavanje sve učestalijeg vršnjačkog nasilja.

Prema najavi ciljna grupa neće biti samo deca svih uzrasta, već i njihove porodice, pre svega roditelji. Formiranjem Lokalne mreže za borbu protiv vršnjačkog nasilja, adekvatnim programima edukativnog karaktera, staviće se akcenat na prevenciju i suzbijanje ove pojave.

Inicijativnom sastanaku za formiranje Lokalne mreže za borbu protiv vršnjačkog nasilja prisustvovali su predstavnici relevantnih institucija i Organizacija civilnog društva sa teritorije grada, koji su izrazili zadovoljstvo inicijativom, koju je pokrenuo gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Na sastanku je dogovoreno da se najpre oformi radna grupa, a potom i potpiše memorandum o međusobnoj saradnji relevantnih institucija u gradu, kako bi Mreža krenula sa radom.

- Formiranjem Lokalne mreže gradsko rukovodstvo želi da se aktivno uključi u rešavanje, sve učestalijeg, vršnjačkog nasilja - rekao je gradonačelnik Milenković.

T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track