VIŠE OD 10 POVREĐENIH U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI NA KIM: Jednu devojčicu (15) pogodio zalutali metak, drugoj (8) amputirani prsti
Ilustracija, Foto: Ana Paunković

burna noć

VIŠE OD 10 POVREĐENIH U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI NA KIM: Jednu devojčicu (15) pogodio zalutali metak, drugoj (8) amputirani prsti

Srbija -

Tokom novogodišnje noći na Kosovu i Metohiji tri osobe su povređene od zalutalih metaka i 11 od pirotehničkih sredstava, preneo je medijima lekar Urgentne klinike u Prištini Ejup Govori.

Među povređenima je i jedna osmogodišnja devojčica kojoj će biti amputirani prsti usled povrede zadobijenih od pirotehničkih sredstava.

"Tokom noći dobili smo tri slučaja povreda iz vatrenog oružja, kako nam je rečeno, ne zna se odakle su meci došli, pa smo ih zaveli kao povede od zalutalih metaka. Povrede su u donjim ekstremitetima, a radi se o osobama u starosti od 36, 26 i 15 godina. Kod devojčice od 15 godina je rendgenskim snimkom pronađen je metak u ekstremitetu. Ona je zbrinuta na ortopediji, gde joj je izvađen metak. Stanje im je stabilno i moguće je da će neki biti otpušteni. Kada je reč o devojčici ona će morati na dalje lečenje“, objasnio je lekar.

Govori je preneo i da je primljeno i 11 osoba koje su zadobile povrede od pirotehničkih sredstava, navodeći da se uglavnom radi o povredama gornjih ekstremiteta.

U nekim slučajevima, zbog teže povrede su amputirani prsti. Najozbiljnije povrede zadobila je osmogodišnja devojčica kojoj će, kaže, biti amputirani prsti.

Govori je kazao da su njene povrede veoma ozbiljne i da mora biti sprovedeno amputiranje prstiju.

U Kosovu Polju izbio je, u novogodišnjoj noći, požar u jednom stanu, a izazvao ga je pirotehničko sredstvo koje je u stan uletelo.

Policija i vatrogasci su, zbog požara, evakuisali stanare iz pogođene zgrade.

(Kurir.rs/Kosovo onlajn)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track