PODRŠKA MLADIMA I PORODICI: U Varvarinu bračni parovi dobijaju novčanu podršku pri sklapanju braka
Foto: Kurir/Ž.M.

akciji za povećanje nataliteta

PODRŠKA MLADIMA I PORODICI: U Varvarinu bračni parovi dobijaju novčanu podršku pri sklapanju braka

Srbija -

Opština Varvarin je jedna od retkih lokalnih samouprava u Srbiji koja finansijski podržava mlade bračne parove u momentu sklapanja braka.

- Ove godine podrška u vidu novčanog iznosa za sklapanje prvog braka bila je 10.000 dinara, pravo su ostvarili svi bračni parovi mlađi od 40 godina, kojima je ovo prvi brak, a naredne godine ova podrška će iznositi 30.000 dinara.

Uručenje ove poklon čestitke je bila i prilika da sa mladim ljudima porazgovaramo i o nekim daljim planovima, a kada su u pitanju bračna zajednica i olakšanje finansijskih problema sa kojima se susreću mladi, pogotovu nezaposleni.

1 / 3 Foto: Kurir/Ž.M.

- Ove godine smo budžetom planirali 800.000 dinara i, s obzirom da je ovo prva godina kako sprovodimo projekat podrške mladim bračnim parovima, 23 bračna para dobilo je finansijsku podršku koju im je lokalna samouprava obezbedila. Ovo je jedan mali znak pažnje i poruka da opštinsko rukovodstvo misli na svoje građane, a prvenstveno na porodicu i ulaganje u porodicu i naše društvo - istakla je predsednica opštine dr Violeta Lutovac Đurđević.

Opština Varvarin već dve godine obezbeđuje i besplatne udžbenike za sve đake prvake, a od 2023. godine besplatne udžbenike dobijaće i polaznici Predškolske ustanove sa teritorije opštine Varvarin.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track