Bukti požar kod Prokuplja
Foto: Koha

Kad će kiša

Bukti požar kod Prokuplja

Srbija -
Šef Šumske uprave na području opštine Prokuplje Stojan Bijelić izjavio je da je požar zahvatio više od 80 hektara listopadne i četinarske šume a gori i više hektara livada i voćnjaka

PROKUPLJE - Veliki požar u ataru sela Kožinca u opštini Prokuplje usled jakog vetra proširio se i na susedno selo Pasjača gde je zahvatio 30 hektara borove, listopadne šume i niskog rastinja.

Šef Šumske uprave na području opštine Prokuplje Stojan Bijelić izjavio je Tanjugu da je požar zahvatio više od 80 hektara listopadne i četinarske šume a gori i više hektara livada i voćnjaka.

Načelnik sektora za vanredne situacije na području Topličkog okruga Srđan Mitrović rekao je da nema opasnosti po seoske kuće i lokalno stanovništvo.

"Crni gusti dim borovine se spušta do prvih seoskih kuća", kazala je večeras Tanjugu žiteljka susednog sela Žitni potok Dragica Đekić.

U gašenju požara pored vatrogasaca iz Prokuplja, učestvuju i pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice iz Niša i Leskovca, kojima su se večeras pridružili i pripadnici Vojske Srbije kao i radnici "Srbijašuma".

Ekipa vatrogasaca će čitave noći dežurati na licu mesta. Vatrenu stihiju su gasila i dva helikoptera i jedan ruski avion.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja