DS: Disciplinski postupak protiv direktora

DS: Disciplinski postupak protiv direktora

Srbija -
Predsednik Gradskog odbora DS Miloš Simonović dao je nalog za pokretanje disciplinskog postupka protiv tih direktora i taj zahtev je upućen organima stranke u opštinskim odborima, kazala je Stojanović Krstić

NIŠ - Portparol Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu Dragana Stojanović Krstić rekla je danas da je pokrenut disciplinski postupak protiv pojedinih direktora javnih preduzeća iz te stranke koji su nekontrolisanim zapošljavanjem novih radnika posle izbora narušili ugled DS.

"Predsednik Gradskog odbora DS Miloš Simonović dao je nalog za pokretanje disciplinskog postupka protiv tih direktora i taj zahtev je upućen organima stranke u opštinskim odborima", kazala je Stojanović Krstić na konferenciji za novinare.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je juče da je u javnim preduzećima i ustanovama posle izbora zaposleno više od 200 novih radnika i da je uglavnom reč o onim preduzećima na čijem čelu su kadrovi DS.

Perišić je rekao da "enormno stranačko zapošljavanje u javnim preduzećima i ustanovama koje prerasta i u porodično, do sada nije bilo pozanto na niškoj političkoj sceni".

Na konferenciji za novinare nisu spominjana imena, ali je javnost ovih dana uveliko komentarisala to što je u Gradskoj toplani, koja beleži gubitak u poslovanju, njena direktorka Gorica Mitić, u radni odnos primila svog sina, a da je još jedna osoba primnljena koja je u srodstvu sa njenim najbližim saradnikom u rukovodstvu preduzeća.

Iz Gradske toplane stigao je odgovor da je prijem obavljen u skladu sa zakonom i važećom sistematizacijom, da je reč o nepopunjenim radnim mestima i da se sa prijemom saglasio Upravni odbor.

U javnosti se pomnju još dva preduzeća kao drastični primeri zaposljavanja, Parkingservis na čijem čelu je Dragan Vučković i "Naisus" na čijem čelu je Aleksandar Mitić.

Simonović je rekao ranije da ta stranka ne podržava direktore koji su nekontrolisano zaposljavali radnike posle izbora i da je to njihova lična odgovornost. On je na prozivke iz vladajuće većine taj stav ponovio i na poslednjoj sednici gradskog parlamenta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track