"CEO ŽIVOT UZIDAŠ U HOROR GDE OBITAVAJU PAUCI I DUHOVI" O najbogatijem selu u Srbiji priča ceo svet, a ono ZVRJI PRAZNO (FOTO)
Foto: AP, Printscreen Tv Prva

luksuz

"CEO ŽIVOT UZIDAŠ U HOROR GDE OBITAVAJU PAUCI I DUHOVI" O najbogatijem selu u Srbiji priča ceo svet, a ono ZVRJI PRAZNO (FOTO)

Srbija -

Priča o Gomilici, najbogatijem selu u Srbiji, nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a slike bogatstva i luksuza zaintrigirale su jednom prilikom i strane medije.

Selo Gomilica nalazi se u opštini Vladimirci, u kojem kuće sa kamenim labudovima, grifonima i lavovima podsećaju na scene iz nekada omiljene "Dinastije".

E, pa neke od kuća meštana Gomilice izgledaju upravo tako, kao iz Dinastije! Ako je neko stariji i ostao u selu, on živi u pomoćnim zgradama jer velelepni dvroci ne služe za svaki dan - da se arče, kvare i habaju, nego samo za goste kad dođu u Srbiju.

1 / 15 Foto: TV Prva printscreen

Ovo selo sa punoraskošnih vila sa bazenima, većinu godine zvrji prazno jer njegovi žitelji žive i rade u Beču, a u svom teško stečenom luksuzu u zavičaju uživaju samo leti.

Vredno su decenijama kao podstanari mučili muku i radili po Beču, crnčili i svaki šiling, marku i evro ulagali u kuće od kojih je svaka sledeća baš u inat komšijama bila za sprat viša.Tragom priče o Gomilici, američka novinska agencija Asošiejted pres objavila je 2018. godine reportažu upravo iz ovog sela!

Gomilica, najbogatije selo
foto: AP Printscreen

Ovo selo punoraskošnih vila sa bazenima, većinu godine zvrji prazno jer njegovi žitelji žive i rade u Beču, a u svom teško stečenom luksuzu u zavičaju uživaju samo leti.

Tada su razgovarali sa Petrom Đorđevićem, koji je životni i radni vek dug 50 godina proveo u Beču. Nekadašnji kamiondžija vlasnik je velelepne vile u Gomilici, ali ostatak njegove familije i dalje radi i zarađuje u Beču, već generacijama unazad.

- Da se mladi vrate, da ožive selo. Mnogo sam se namučio u životu da bih ovo podigao - rekao je tada Petar ponosno pokazujući na kajsija vilu iza sebe.

"Gledam ove gastarbajterske monstrume i nije mi jasno kad će prestati zaraza besmislenih takmičenja čiji je veći. Ceo život uzidaš u horor gde obitavaju pauci i duhovi da jednom godišnje dođeš i crkneš ribajući nešto što nikome ne treba niti će ikada tu živeti. Debilizam", objavio je jednom prilikom Tviteraš uz fotografije iz ovog sela.

(Kurir.rs/Exploziv/AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track