"VRNJAČKA BANJA NAJUNOSNIJA TURISTIČKA ATRAKCIJA U SRBIJI" Boban Đurović za Kurir TV: Postali smo najposećenija lokacija u zemlji
Boban Đurović, Foto: Kurir tv

sajam

"VRNJAČKA BANJA NAJUNOSNIJA TURISTIČKA ATRAKCIJA U SRBIJI" Boban Đurović za Kurir TV: Postali smo najposećenija lokacija u zemlji

Srbija -

Pod sloganom "Kada je odmor nije teško" započeo je Sajam turizma u Beogradu.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović ispričao je kakva je ponuda u Vrnjačkoj Banji.

Boban Đurović
foto: Kurir tv

- Pre svega želimo da predstavimo ono što smo uradili u prethodnoj godini. To je prošlogodišnji akva-park koji je otvoren, zelene površine koje smo uredili, panoramski točak, šetačke zone, crkveno brdo i novi hoteli koji su otvoreni sa novim SPA centrima kao i otvorenost ka planini Goč kao novoj turističkoj destinaciji, koja sve više dobija na značaju. Jer naši gosti koji dolaze i uživaju u našim pogodnostima, žele da iskoriste mogućnost da se za 15 minuta nađu na najvišoj nadmorskoj visini na planini Goč - rekao je Đurović.

02:50

VRNJAČKA BANJA NAJUNOSNIJA TURISTIČKA ATRAKCIJA U SRBIJI

Otkrio je šta će doneti najavljeni infrastrukturni projekti.

- Izgradnja autoputa doneće ono što Vrnjačaka Banja godinama nije imala, a to je dobra povezanost sa najvećim gradovima u Srbiji i to upravo sa turistima koji su, zbog lošije lokacije, slabije dolazili. Trebalo je možda 2-3 sata iz Beograda, dok, sada, autoputem, ste ovde za oko sat vremena. Veliki benefit autoputa je što će svi ljudi koji dolaze iz severne i zapadne Evrope prolaziti ovuda. Siguran sam, uz gondolu, uz akva park, uz veliki broj sadržaja, ovo će biti nezaobilazna stanica - rekao je.

Saradnja sa hotelijerima doneće još unosniji turistički razvitak za Vrnjačku Banju.

- Jako je bitna saradnja sa hotelijerima, mi smo kao lokalna samouprava izdejstvovali klaster hotelijera. Preko 20 izlagača na sajmu imaju investicije u Vrnjačkoj Banji. Oni osluškuju šta njihovi gosti govore, šta misle da nedostaje Vrnjačkoj Banji, a mi implementiramo to. Za sada imamo odlične rezultate, kao najposećenija lokacija u Srbiji - kazao je Đurović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track