SRPSKA BANJA U TOP DESTINACIMA BANJSKOG TURIZMA EVROPE! Kapitalne investicije u Vrnjačkoj Banji su od ogromnog značaja za Srbiju!
Vrnjačka Banja nud sve više turističkih atrakcija, Foto: kurir tv

"3,2,1 - Srbija!" projekat od nacionalnog značaja

SRPSKA BANJA U TOP DESTINACIMA BANJSKOG TURIZMA EVROPE! Kapitalne investicije u Vrnjačkoj Banji su od ogromnog značaja za Srbiju!

Srbija -

U fokusu projekta od nacionalnog značaja "3,2,1-Srbija!" tokom predstojećeg perioda naći će se Vrnjačka Banja. Tokom implementacije najvećeg medijskog turističkog projekta kod nas u posednjih trideset godina kraljica srpskog banjskog turizma će biti deo agendi brojnih međunarodnih turističkih manifestacija.

Gradonačelnik Boban Đurorvić sa poznatim gostima koji su posetili štand Vrnjačke Banje na Sajmu turizma
Gradonačelnik Boban Đurorvić sa poznatim gostima koji su posetili štand Vrnjačke Banje na Sajmu turizmafoto: 321 Srbija

Pod kupolama Beogradskog sajma u toku je Sajam turizma koji traje do 26. febuara a koji je u sredu uveče otvorio predsednik Aleksandar Vučić izrazivši nadu da će Srbija dobiti organizaciju specijalizovne izložbe EXPO 2027. Predsednik je posebnu pažnju javnosti skrenuo na jednu od najatraktivnijih srpskih turističkih destinacija, odnosno Vrnjačku Banju, i rekao da je država tamo uložila ogromna sredstva u cilju razvoja banjskog turizma.

Boban Đurović i Aleksandar Vučić na Sajmu turizma
Boban Đurović i Aleksandar Vučić na Sajmu turizmafoto: Vrnjačke novine

Vrnjačko vino za predsednika Srbije

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović poklonio je na Sajmu turizma predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću vino iz vrnjačkog kraja i izjavio da već deceniju radi na podizajnu banjskog turizma Srbije kroz velike investicije koje privlače ne samo strane, već i domaće turiste.

Naglasio je značaj investicija u turističke projekte pohvalivši Novaka Đokovića i njegovu porodicu koja će investirati novac u izgradnju gondole duge sedam kilometara, a kojom će se od centra Banje do najvišeg vrha Goča stizati za 20 minuta panoramske vožnje. To će za ljubiteljima prirode i zdravog života predstavljati pravi mali raj jer će u kratkom vremenskom periodu od blagodeti vrnjačke vode peti se da planinu sa netaknutom prirodom.

Predsednik opštine Boban Đurović dobio je i javnu podršku predsednika Srbije da se zahtevan i veoma skup projekat poput gondole privede kraju, kako bi Srbija dobila turističku atrakciju koja će puniti državnu kasu upravo iz turističkih kapaciteta i na taj način povećati i kvalitet života građana koji u tom kraju žive od turizma.

Svi ti planirani ali i urađeni projekti, poput panoramskog točka, kao i održavanje brojnih kulturno-sportskih događaja od tradicionalnog karnevala, Festivala filmskog scenarija, Dana Danila Bate Stojkovića, Festivala ljubavi, pa do, recimo, Međunarodnog šahovskog turnira na kojem će od 2. do 14. marta učestovati najbolji šahisti iz 45 zemalja, učiniće da Vrnjačka Banja zauzme značajno mesto u top destinacijama banjskog turizma Evrope.

Prljavi inspektor Blaža na štandu Vrnjačke Banje u lepom društvu
Prljavi inspektor Blaža na štandu Vrnjačke Banje u lepom društvufoto: 321 Srbija

Štand Vrnjačke Banje na 44. Sajmu turizma posetili su predstavnici najvažnijih turističkih institucija u državi, među kojima i ministar turizma i omladine Husein Memić, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović, kao i mnoge ličnosti iz javnog života.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track