Skuplje grejanje u Pirotu

Skuplje grejanje u Pirotu

Srbija -
Cena daljinskog grejanja za stanove sa 69 povećana na 83 dinara po kvadratnom metru

PIROT - U Pirotu je danas cena daljinskog grejanja za stanove sa 69 povećana na 83 dinara po kvadratnom metru, a predsednik opštine Vladan Vasić rekao je da je poskupljenje bilo neminovno i da je trebalo da bude i veće, ali da se od toga odustalo.

Vasić je novinarima rekao je poskupljenje cene grejanja trebalo da bude oko 60 odsto, ali da se od toga odustalo i da je "nađena neka mera".

Kako je naveo, od kada je Vlada Srbije prodala Rusima Naftnu industriju Srbije, cena mazuta je liberalizovana i za oko dve godine je povećana za više od 150 odsto.

"Ne samo pirotska već i sve ostale toplane u Srbiji se nalaze u veoma teškom stanju i ovo je jedna mera koju osećamo kao odgovornost i brigu da grejanja treba da bude i da će ga biti", kazao je Vasić.

Direktor Javnog preduzeća Gradska toplana Radovan Nikolić rekao je građanima posle sednice lokalne skupštine da građani i vlasnici poslovnog prostora za grejanje duguju oko 85 miliona dinara.

I on je rekao da je poskupljenje trebalo da bude i veće, oko 60 odsto. "Zatražili smo, međutim, da se cene povećaju za 20 posto da bi se zaštitili naši korisnici i da možemo i dalje da obavljamo svoju delatnost", rekao je Nikolić.

Današnjom odlukom odbornika povećana je i cena grejanja za vrtiće i škole sa 157 dinara po kvadratnom metru na 173 dinara.

Cena grejanja ostalog poslovnog prostora ostala je ista i iznosi 189 dinara po metru kvadratnom.

Opozicija je kritikovala povećanje cene grejanja, uz ocenu da je to još jedan udar na džepove Piroćanaca. Grejna sezona počinje 15. oktobra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track