NE TRČE BAŠ SVI RUSI U BEOGRAD: Rus i Ukrajinka s malim sinom pobegli od rata, sad svoj san žive u ovom srpskom selu (VIDEO)
Foto: RTV Printscreen

došli kao familija od čak tri generacije

NE TRČE BAŠ SVI RUSI U BEOGRAD: Rus i Ukrajinka s malim sinom pobegli od rata, sad svoj san žive u ovom srpskom selu (VIDEO)

Srbija -

JAŠA TOMIĆ - Predrasudu da svi Rusi i Ukrajinci koji su pred ratom pohrlili u Srbiju žele da žive luksuzno i isključivo u Beogradu razbija mladi rusko-ukrajinski bračni par koji se nastanio u vojvođanskom selu Jaša Tomić.

Jurij i Darja došli su u Srbiju ne samo s malim sinom nego i sa ostatkom familije u kojoj zajednički žive i poštuju se čak tri generacije.

Selo su im, kažu, preporučili prijatelji iz Srbije koji su im našli i kuću koja se prodavala a koja se njima svidela.

Iako su znali da, kako su rekli, Srbi vole Ruse ipak su se prijatno iznenadili gostoljubivošću žitelja ovog lepog sela. Plašili su se i za sina kako će se snaći u nepoznatoj zemlji a on se očas posla združio i već priča srpski sa drugarima.

Njih dvoje se bave fotografijom i oduševljeni su svojim selom jer pejzaž koje on pruža savršeno se uklapa u njihove "vintidž teme".

Tako je Jaša Tomić prošlog proleća ostao bogatiji za šest stanovnika jer je porodica izbegla iz Rusije izabrala ovo idilično selo za svoj novi dom.

S mladim bračnim parom i njihovim sinom došao je i Jurijev brat Kiril kao i roditelji.

Jurij i Darja zadovoljni su u svom selu, svi ih prepoznaju, pozdravljaju, pitaju treba li im šta, a srpski uče ubrzano jer im je želja da tu i ostanu. Sina su upisali u vrtić.

Kurir.rs/RTV Vojvodine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track