DRŽAVA POKLANJA 10.000 €, A OVE USLOVE TREBA DA ISPUNITE: Počela trka za kuće na selu!
Foto: Shutterstock

optimistično

DRŽAVA POKLANJA 10.000 €, A OVE USLOVE TREBA DA ISPUNITE: Počela trka za kuće na selu!

Srbija -

Ministar Milan Кrkobabić izjavio je da su počele da stižu prijave na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u Srbiji.

"Počela je trka za kuće na selu", istakao je Krkobabić, saopšteno je iz njegovog kabineta, prenosi B92 pisanje Tanjuga.

On je naveo da je "počelo u Dimitrovgradu'', da se ''probudio jugoistok'' i da ''prednjače sela Željuša i Gojin Dol".

Milan Krkobabić
foto: Beta/Miloš Miškov

"Još jedna kuća u Željuši, pored onih prethodnih sedam, površine 65 kvadratnih metara i okućnice 638 kvadratna metra, procenjene vrednosti od 1.164.126 dinara. Došla je na red i osma kuća, u kojoj će živeti porodica sa troje dece. Ukupno do sada ovo selo je bogatije za osam porodica", rekao je Krakobabić.

Druga kuća je u selu Gojin Dol, površine 66 kvadratna metra i okućnice 773 kvadratna metra, a njena procenjena tržišna vrednost 903.665 dinara.

"Veliko interesovanje za kuće na selu, pogotovu mladih ljudi, bez sumnje je potvrda da radimo svi zajedno valjan posao za državu Srbiju", poručio je Кrkobabić.

Podsetimo, nova mera praktično podrazumeva dvostruku vrstu pomoći: i kuću na selu i pomoć za pokretanje posla. Evo i koji su uslovi.

Rajac, kuća, vikendica
foto: Shutterstock

Do sada je kroz ovaj program kupljeno više od 1.600 kuća za 5.000 ljudi. Novac za kupovinu kuća dodeljivan je u okolini Pirota, u selima Poljska Ržana, Veliki Suvodol i Berilovac. Na spisku dodeljenih imanja su i kuće u Novoj Crnji, u mestima Srpska Crnja i Toba kao i u opštinama Bačka Palanka, Lučani, Vladičin Han, Bač, Kikinda i u Pećincima...

Kada je reč o novom vidu podrške u vrednosti do 10.000 evra, biće to podsticajna sredstva za otvaranje prodavnica, apoteka, različite zanatske radnje (vulkanizerske, za popravku poljoprivrednih mašina...), obnovu starih zanata, starih vodenica.

Kurir.rs/B92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track