UGLEDALI SMO BLJESAK, A ONDA JE SVE STALO: Drama na pruzi Beograd - Bar, voz ostao zaglavljen kod Prijepolja (FOTO)
Foto: RINA

saobraćaj u prekidu

UGLEDALI SMO BLJESAK, A ONDA JE SVE STALO: Drama na pruzi Beograd - Bar, voz ostao zaglavljen kod Prijepolja (FOTO)

Srbija -

Tokom noći zbog pucanja kontaktne mreže na deonici od Prijepolja prema Kolovratu, voz koji se kretao prema Crnoj Gori, ostao je zaglavljen na šinama, a žice su pale preko magistralnog puta.

- Odjednom se dogodio veliki bljesak u vazduhu, tačnije došlo je do spoja. Žice su probusile provodnik, pale na put i onemogucile nam da nastavimo.put ka Crnoj Gori. Morali smo da koristimo alternativni pravac preko Rajišnjeva - kaže za agenciju RINA, Milan R. koji se našao na toj deonici u trenutku havarije.

voz
foto: RINA

Infrastruktura železnice Srbije saopštila je danas da je zbog kvara na kontaktnoj mreži na deonici Prijepolje - Prijepolje Teretna, u prekidu železnički saobraćaj na pruzi Beograd-Bar. Ekipe Infrastrukture su na terenu i rade na sanaciji kvara na kontaktnoj mreži, ali s obzirom da je potrebno popraviti vozne vodove u dužini od oko petsto metara, procena je da će sanacija ovog dela pruge trajati do sutra uveče, ukoliko ne bude nepredviđenih teškoća, navedeno je u saopštenju.

Do kvara je došlo noćas, pola sata nakon ponoći, a Železnička kompanija za prevoz putnika Srbija Voz tokom noći organizovala je autobuski prevoz za putnike vozova koji su saobraćali između Beograda i Bara.

Tako su putnici koji su vozom sinoć krenuli iz Beograda za Bar, njih 85, autobusima prevezeni iz Priboja do Bijelog Polja, dok su putnici iz voza koji je saobraćao iz Bara za Beograd, njih 98, autobusima prevezeni do Priboja.

Kako je navedeno, iz Infrastrukture železnice Srbije nastoje da u što kraćem roku poprave kvar i izvinjavaju se putnicima zbog prekida saobraćaja.

(Kurir.rs/RINA/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track