KOLEKTIVNO VENČANJE 6. MAJA! Kragujevac prvi put organizuje zajedničko sklapanje braka u okviru proslave Dana grada
Foto: Marina Lopičić

POZIV

KOLEKTIVNO VENČANJE 6. MAJA! Kragujevac prvi put organizuje zajedničko sklapanje braka u okviru proslave Dana grada

Srbija -

Grad Kragujevac 6. maja ove godine prvi put organizovati kolektivno sklapanje braka - Đurđevdansko venčanje, u okviru proslave Dana grada i gradske slave Đurđevdana.

Odluku o tome donelo je Gradsko veće ističući u saopštenju da se manifestacija organizuje "u cilju očuvanja i negovanja tradicionalnih vrednosti, propagiranjem bračne zajednice i porodice kao veoma važne sfere našeg društva”, ali i kao doprinos bogatijem kulturnom i turističkom sadržaja u grada.

To je ujedno poziv i poruka mladim parovima i onima koji se tako osećaju, da svoju ljubav krunišu brakom i da u budućem zajedničkom životu nastave da idu putem večne ljubavi, sloge i prijateljstva, navodi se u saopštenju.

U 2023. godini Đurđevdansko venčanje će biti organizovano za maksimalno 15 parova koje će posredstvom Javnog poziva odabrati Organizacioni odbor manifestacije.

Kragujevac
foto: Aleksandar Jovanović

Grad Kragujevac će parovima koji se budu venčali na Đurđevdanskom venčanju obezbediti prigodne poklone u vidu vaučera za kupovinu burmi, bidermajera i organizacije svečanog venčanja sa pratećim sadržajima.

Javni poziv biće će objavljen u ponedeljak 20. marta na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca, a rok za podnošenje prijava je 20 dana, zaključno sa 6. aprilom ove godine.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track