NEPOZNATE PRIČE IZ STARE PAZOVE! Ne propustite "Kojekude po Srbiji" sa Vukašinom danas u 13.30 na Kurir televiziji
Foto: Kurir

NEPOZNATE PRIČE IZ STARE PAZOVE! Ne propustite "Kojekude po Srbiji" sa Vukašinom danas u 13.30 na Kurir televiziji

Srbija -

Ovog vikenda Vukašin vas vodi u Staru Pazovu, samo središte istočnog Srema.

Vikend na Kurir televiziji postao je sinonim za avanturu, a ove subote Vukašin vas vodi u samo središte istočnog Srema i otkriva mnoge do sada nepoznate priče.

Na pola puta između dva najveća grada u našoj zemlji, Novog Sada i Beograda, nalazi se Stara Pazova za koju se vezuju mnoge zanimljivosti.

U selu Golubinci nalazi se dvorac Šlos. Pored raznih misterija i verovanja, za dvorac se vezuje i čuveni kompozitor Ludvig van Betoven, kao i vožd Karađorđe, a lokalna poslastičarnica u svojoj ponudi ima i kolač posvećen grofici Žanet, za koju se veruje da je bila prva ljubav slavnog kompozitora.

Novi turistički lokalitet u Staroj Pazovi - kuća narodnog heroja Janka Čmelika, koja je pod zaštitom države, bila je nezaobilazna stanica vašeg omiljenog avanturiste. Nakon više od 30 godina je zvanično otvorena za turiste, a u njoj se nalaze postavke posvećene životu Slovaka i Srba u Pazovi.

Vukašin je imao priliku da kafanski sto podeli sa jedinstvenim Sremcem, irošem, poetom i kočijašem, čuvenim "Bricom", ali i da čuje sve o kompoziciji vanvremenskih dela slikara Branka Oreščanina.

Očekuje vas još jedna uzbudljiva epizoda emisije "Kojekude po Srbiji". Ne propustite sjajnu zabavu danas u 13.30 časova na Kurir televiziji! Pričaće se!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track