NOVA FISKULTURNA SALA U VIŠNJIĆEVU! Martinović: MDULS je uložio 30 miliona, država i predsednik Vučić sve rade zbog naše dece!
Ministar Aleksandar Martinović prisustvovao je i svečanoj priredbi u novoj sali, Foto: MDULS

Ministar u poseti opštini Šid

NOVA FISKULTURNA SALA U VIŠNJIĆEVU! Martinović: MDULS je uložio 30 miliona, država i predsednik Vučić sve rade zbog naše dece!

Srbija -

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović svečano je danas otvorio novoizgrađenu fiskulturnu salu u Osnovnoj školi "Filip Višnjić" u selu Višnjićevo, u opštini Šid. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pomoglo je izgradnju fiskulturne sale sa skoro 30 miliona dinara.

Ovom prilikom Martinović je poželeo osnovcima, ali i svim meštanima Višnjićeva da objekat fiskulturne sale koriste što češće.

Svečano presecanje vrpce nove fiskulturne sale
Svečano presecanje vrpce nove fiskulturne salefoto: MDULS

- Sve što radi država Srbija i predsednik Aleksandar Vučić zapravo je zbog naše dece. Ako ne budemo imali dece, ako ne bude imao ko da nas nasledi, svi naši napori i veliki rezultati koje smo postigli proteklih godina, kada je u pitanju ekonomski razvoj i putna i druga infrastruktura, izgradnja bolnica, škola, jačanje vojske i drugi uspesi, neće imati mnogo smisla - naglasio je Martinović, dodajući da mu je velika čast da je došao u Višnjićevo, mesto u kojem je živeo i umro jedan od najpoznatijih srpskih pesnika guslar Filip Višnjić.

Ministar Martinović nakon prigodnog kulturno-umetničkog programa
Ministar Martinović nakon prigodnog kulturno-umetničkog programafoto: MDULS

Konstatujući da se šidska opština vidno razvija iz godine u godinu, i da se na njenoj teritoriji "vratio život", Martinović je istakao da će vrh države zajedno sa ministarstvom, koje on vodi, nastaviti da ulaže u ovu opštinu.

- Šid je strateški važno mesto. Nalazi se u blizini dve zemlje, Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, i važno nam je da bude snažan i razvijen i da ima što više dece i investicija. Prošle nedelje potpisali smo ugovor o realizaciji projekta adaptacije i sanacije fiskulturne sale u OŠ "Branko Radičević" u naselju Bačinci. Za ovaj projekat Šid iz Budžetskog fonda ministarstva dobija 25 miliona dinara - izjavio je Martinović.

Ministar u obilasku Galerije slika Sava Šumanović
Ministar u obilasku Galerije slika Sava Šumanovićfoto: MDULS

Prilikom posete ovoj opštini Martinović je održao sastanak sa načelnikom Sremskog upravnog okruga Pericom Gaković i predsednikom opštine Šid Zoranom Semenovićem, kao i drugim lokalnim rukovodstvom.

Takođe, Martinović je ovom prilikom obišao Galeriju slika "Sava Šumanović" i Muzej naivne umetnosti "Ilijanum" u kojima MUDLS pomaže uvođenje sistema video-nadzora.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja