SUZANA IZ LOZNICE GESTOM ODUŠEVILA SRBIJU: Odlučila da POKLONI ROBU maturantima za proslavu, a za to ima samo JEDAN USLOV (FOTO)
Foto: Kurir/T.Ilić

pomoć onima koji nemaju sredstava

SUZANA IZ LOZNICE GESTOM ODUŠEVILA SRBIJU: Odlučila da POKLONI ROBU maturantima za proslavu, a za to ima samo JEDAN USLOV (FOTO)

Srbija -

LOZNICA –Matursko veče je jedan od najlepših događaja u životu za koji svako voli lepo da se dotera i ponovi, ali vremena su takva da nisu svi u situaciji da to i urade.

Zahvaljujući Lozničanki Suzani Bojić, vlasnici lozničkog butika ’’Mis’’, već desetak godina u ovo doba godine i maturanti slabijeg materijalnog stanja zablistaju toga dana i uživaju sa vršnjacima.

Prethodnih godina obično bi je neko od prijatelja i poznanika pitao može li pomoći nekoj maturantkinji koja finansijski slabije stoji, ali se to ove nije dogodilo.

Loznica, Suzana Bojić
foto: Kurir/T.Ilić

Zbog toga je Suzana na društvenim mrežama, poslovnom i privatnom profilu, postavila objavu – ‘’Bliže se mature, ovih godina smo imali molbe da pomognemo i obučemo neku maturantkinju pa smo već unapred znali ko je to, ove nam se još niko nije javio. Ako imate nekoga za koga znate da ne može da priušti novu garderobu za matursko veče slobodno nas kontaktirajte. Jedini uslov je da je dobro dete. Nikada i nigde nećemo objaviti ko je u pitanju’’.

- Posle petnaestak minuta od objave stigao je prvi poziv, a posebno mi je drago što su se javljale profesorice maturanata srednjih škola koje su znale njihovu situaciju. Sa željom da pomogne javio se i komšija iz susednog butika, a onda i frizerski i kozmetički saloni, pa i jedan butik veša, koji bi da daruju usluge. Zvala me i prijateljica iz Beograda spremna da plati opremanje jednog deteta za matursko veče, a ovdašnji stolar poklanja džeparac maturantkinji - kaže ona i dodaje:

Loznica, Suzana Bojić
foto: Kurir/T.Ilić

- Rešili smo da bude spremljeno više dece i trenutno ćemo obući šest devojčica i jednog dečaka, a nadam se da će ih biti još. Oni će dobiti garderobu, šminkanje, frizure, sve što je potrebno da to veče zablistaju, budu zadovoljni i srećni. Naravno, odeća i obuća se deci ne pozajmljuje već poklanja – kaže Suzana i ističe da ne mora niko da zna da neka porodica, ili samohrana majka nije bila trenutno u situaciji da sve to kupi svom detetu.

Ona ovu svojevrsnu ‘’matursku akciju’’ praktikuje već desetak godina i zna da je podržala veći broj maturantkinja, ali ne tačno koliko što, kaže, nije ni važno.

- Želim da deca budu spremna za taj značajan datum u njihovim životima, da ga pamte kao dragu uspomenu, da im finansijske teškoće ne pokvare taj dan i da sva budu u istoj poziciji. Hvala svim kolegama iz butika i salona, svima koji su se uključili da zajednički usrećimo tu decu – kaže žena kojoj ovo nije jedino humano delo.

Loznica, Suzana Bojić
foto: Kurir/T.Ilić

Ona voli da pomaže ljudima i životinjama, a kad čuje da je nekome potrebna pomoć, najpre sama sve proveri, pomogne prva pa pozove prijatelje da joj se pridruže.

Mada voli da pomaže, nastaviće i dalje, nada se da ćemo se svi potruditi da bude sve manje potrebe za pomoć i da će jednoga dana porodica svakog maturanta biti u prilici da ga sama opremi kako želi.

Do tih dana tu je Suzana velikog srca da omogući da se svi maturani ‘’srede’’ i svima to bude dan koji će im kada ga se sete izmamiti širok osmeh.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track