MAČVANSKI OKRUG NAKON NEVREMENA Vanredna situacija u 4 opštine, nivo reka u opadanju: "Dežuraćemo pored tokova, to je prvi korak"
Foto: Kurir/T.I.

nakon Obilnih padavina

MAČVANSKI OKRUG NAKON NEVREMENA Vanredna situacija u 4 opštine, nivo reka u opadanju: "Dežuraćemo pored tokova, to je prvi korak"

Srbija -

Željko Marjanović, komandant okružnog štaba za vanredne situacije, načelnik Mačvanskog okruga izjavio je da je prema poslednjim informacijama nivo reka u opadanju na teritoriji okruga. Ističe da je u Loznici, Šapcu, Koceljevi i Vladimircima tokom jučerašnjeg dana proglašena vanredna situacija.

Obilne padavine uslovile su izlivanje vodotoka i bujične poplave u pojedinim delovima zemlje. U Mačvanskog okruga, u selu Gornja Vranjska evakuisano je dvadeset četvoro meštana, voda je nanela velike štete u domaćinstvima i na poljoprivrednom zemljištu, a uništeni su brojni lokalni putevi.

U selu Obrva kod Kraljva od hiljadu hektara poljoprivrednog zemljišta, pod vodom je bilo 300 hektara, zasadi su 200. Voda se povlači, ali je zemlja natopljena i sporo otiče.

Željko Marjanović, komandant okružnog štaba za vanredne situacije, načelnik Mačvanskog okruga izjavio je za RTS da su prema poslednjim informacijama na teritoriji okruga sve reke u opadanju, te da voda se povlači u korita, kao i da nema opasnosti od poplava.

"Dežuraćemo pored reka u narednom periodu kako bi videli da li nivo vode eventualno raste da bismo intervenisali. To je prvi korak", kaže Marjanović.

Prema njegovim rečima, u Loznici, Šapcu, Koceljevi i Vladimircima tokom jučerašnjeg dana proglašena je vanredna situacija, ali voda polako opada. "Lokalni putevi u Vladimircima su u prekidu. Kada je reč u ostalim delovima okruga nema prekida", objašnjava Marjanović.

Načelnik Mačvanskog okruga Željko Marjanović zaključuje da će komisija izaći naknadno na teren u delovima okruga gde je vanredna situacija kako bi ustanovila štetu i da bi se meštanima pomoglo.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track