NEVREME PROTUTNJALO I SUBOTICOM: Svuda poplavljene ulice, zakrčeni delovi grada, morale da rade testere (FOTO)
Foto: Kurir/N.H.

o šteti tek u subotu

NEVREME PROTUTNJALO I SUBOTICOM: Svuda poplavljene ulice, zakrčeni delovi grada, morale da rade testere (FOTO)

Srbija -

U petak oko 19 sati i 30 minuta i nad Suboticom su se navukli crni oblaci, a jak vetar i kiša lomili su i obarali drveće, pa su pokidane grane i stabla zakrčile ulaze u zgrade.

Posle 23 sata radile su i testere na Beogradskom putu, gde je vetar prepolovio višegodišnja stabla i zatvorio prolaz. Pozvane su i dežurne službe, pa su nešto pre ponoći prepilali rascepana stabla, kako bi oslobodili ulaze.

Subotica
foto: Kurir/N.H.

Jaka kiša je donela i ogromnu vlagu koja se širila neprijatnim mirisom iz kanalizacionih sistema, a posle oluje temperatura je naglo pala za oko 15 stepeni, sa 33 koliko je iznosila oko 19 sati.

Voda je preplavila ulice i u centru grada, na Teslinom naselju, na Prozivci i u Aleksandrovu, ali nisu zabeležene veće havarije. Tek u subotu će da se uklanjaju grane i polomljena stabla sa pojedinih ulica, sa kojih se voda povlačila više sati posle prestanka kiše i vetra, pa je i automobilima teže bilo kretanje.

Subotica
foto: Kurir/N.H.

Sa Palića i Velike otvorene pozornice, premeštena je i velika filmska manifestacija u centar Subotice, gde je oko 21 sat održana završnica palićkog festivala, u vreme kada su vetar i oluja prestali.

Tek u subotu će biti vidljiva šteta koju je oluja nanela u pojedinim gradskim naseljima, dvorištima i kućama.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track