ZAVRŠEN FESTIVAL "ZLATNE HARMONIKE KRALJEVA": Koncert u čast "kraljice" Lepe Lukić za kraj (FOTO)
Foto: Kurir/J.S.

na Trgu srpskih ratnika

ZAVRŠEN FESTIVAL "ZLATNE HARMONIKE KRALJEVA": Koncert u čast "kraljice" Lepe Lukić za kraj (FOTO)

Srbija -

Dvočasovnim koncertom „Kraljevo Lepi u čast“, koji je održan u subotu veče na kraljevačkom Trgu srpskih ratnika, zavšen je ovogodišnji Festival „Zlatne harmonike Kraljeva“.

Time su Kraljevčani odali priznanje kraljici srpske narodne muzike Lepi Lukić koja je rođena u obližnjem selu Miločaj i podsetili javnost na njeno detinjstvo i mnogobrojne uspehe u karijeri.

“Miločaju, moje rodno mesto, gde god bila na te mislim često; najlepši si od okolnih sela, tebe Lepa pesmom je pronela; na te mislim, srce mi se cepa, što u tebi nije više Lepa”, otpevala je ova istaknuta estradna umetnica na početku koncerta, zahvalivši se na ukazanoj časti svojim sugrađanima.

1 / 15 Foto: Kurir/J.S.

Na koncertu su nastupili orkestri Miše Mijatovića, Vlade Panovića i Aleksandra Sofronijevića, a osim njih, u programu su učestvovali i Snežana Đurišić, Jelena Broćić, Anđela Subotić, Aleksandar Tirnanić, Dragi Domić, Ivan Milinković, Zoran Seničić i Nikola Peković.

Dan ranije, takođe na centralnom gradskom trgu u Kraljevu, održano je takmičenje mladih harmonikaša.

Prestižno priznanje koje nosi ime istaknutog umetnika Novice Negovanovića starijeg, koji više nije sa nama, zasluženo je dobio Veljko Milojković (23) iz Šetka, opština Ražanj, koji je već osvojio veliki broj nagrada sa domaćih i svetskih takmičenja iz oblasti klasične muzike, a trenutno se nalazi na master studijama.

U okviru Festivala „Zlatne harmonike Kraljeva“, održan je master klas Vlade Panovića, potom i premijerna promocija njegovog trećeg autorskog albuma “45 godina zajedno“, kao i veče posvećeno istorijatu ovog muzičkog instrumenta, pod nazivom „Harmonika u Srbiji i svetu“.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track