"NOVI SAD ŽALI ZA KOPRIVIĆEM" Kurir na licu mesta: Nekad su se utrkivali za parking u hladovini, SAD SVI BEŽE OD DRVEĆA (VIDEO)
Foto: Printscreen/021.rs

nevreme

"NOVI SAD ŽALI ZA KOPRIVIĆEM" Kurir na licu mesta: Nekad su se utrkivali za parking u hladovini, SAD SVI BEŽE OD DRVEĆA (VIDEO)

Srbija -

RHMZ izdao je upozorenje za grad Novi Sad i za danas. Centar Vojvodine ponovo je u pripravnosti, a već je pretrpeo veliku štetu.

Novinarka Kurir televizije Staša Keneški istražila je kakva je situacija u Novom Sadu.

Novi Sad
foto: Kurir televizija

Prvo je rekla da građani strepe i da gledaju da auto ne parkiraju više u hladu, ispod drveta.

- Naravno da strepe, s obzirom na to da još uvek nisu sklonjene grane, primetila sam kako vozači gledaju kako parkiraju kola, nekada se tražio hlad, a sada samo da kola nisu ispod drveta. Kada krenete gradom vidite da naše komunalne služe još uvek nisu uspele da sklone drveće koje je palo. Inače nalazim se kod novosadskog sajma gde je pao krov, inače sam pričala sa ženom koja je bila u kolima tik kada se krov obrušio. Rekla je da je toliko puklo i da je bilo toliko strašno da su svi zaustavili kola i nisu znali šta dalje - započela je Keneški, pa nastavila:

01:10

DRVO STARO 150 GODINA NASTRADALO TOKOM OLUJE U NOVOM SADU Kurir istražuje na terenu: Doneta odluka, PODELIĆE SE 250 MILIONA!

- Sada saobraćaj teče neometano jer su službe očistile put. Krov je pa i na ogradu teniskog terena. Teren je i dalje u lošem izdanju, pojedini ljudi koji treniraju tamo očistili su ono što su mogli. Gradu su prioritet saobraćajnice i da se srede sve ulice koje su bile bez struje. U Vojvodini je loše prošla i Bačka Palanka. Novosađani žale za Koprivićem, to je bilo najstarije drvo u Novom Sadu imalo je 150 godina. Pokrajinska Vlada je imala vanrednu sednicu i doneli su odluku da 250 miliona bude podeljeno gradovima i opštinama koji su pretrpeli najveću štetu.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

05:22

OLUJA POKUPILA SPLAV, NISU SVI USPELI DA POBEGNU! Reporteri Kurira na lica mesta otkrili posledice katastrofe u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track