TURCI PREMOSTILI ZAPADNU MORAVU I TO BEZ MOSTA! Ovo su uradili, a svi očekuju da će uskoro prelaz biti otvoren za upotrebu
Ovako to sada izgleda, Foto: Rina

Gradnja Moravskog koridora kod Donje Gorevnice

TURCI PREMOSTILI ZAPADNU MORAVU I TO BEZ MOSTA! Ovo su uradili, a svi očekuju da će uskoro prelaz biti otvoren za upotrebu

Srbija -

Turski radnici angažovani na izgardnji Moravskog koridora zarad potreba izgradnje auto-puta premostili su Zapadnu Moravu u mestu Donja Gorevnica.

Umesto mosta na stubovima, u korito Zapadne Morave poredano je u dva reda četrdesetak cevi većeg promera preko kojih je nasut, a zatim i povaljan šoder.

Izgradnja prelaza preko Morave
Izgradnja prelaza preko Moravefoto: Rina

Za sada ovaj prelaz preko najveće reke u Moravičkom okrugu koriste samo kamioni i mašine, a čeka se odobrenje da on postane dostupan i za javnu upotrebu, piše RINA.

Dozvola bi u mnogome pomogla, pre svega poljoprivrendim proizvođačima iz sela u dolini Morave, budući da mnogi žive na jednoj obali a imaju njive na drugoj, a od rušenja mosta u Mrčajevcima moraju preći i nekoliko desetina kilometara kako bi stigli do svojih parcela.

Očekuje su uskoro dozvola
Očekuje su uskoro dozvolafoto: Rina

Podsetićemo da se trenutno gradi privremeni prelaz na Zapadnoj Moravi na istom mestu gde je prethodni most odnela bujica. U izjavi za RINU prošle sedmice, gradonačelnik Čačka Milun Todorović istakao je da je obezbeđenje alternativnog i privremenog prelaza najznačajnija tema.

Gradonačelnik je naveo opciju za obezbeđivanje prelaska sa jedne obale Morave na drugu koja uključuje izgradnju privremenog prelaza 200 metara uzvodno od oštećenog mosta.

Nema mosta na stubovima
Nema mosta na stubovimafoto: Rina

- Preduslov za osposobljavanje i korišćenje ovog prelaza jeste i sanacija oštećenog mosta na Slatinskoj reci neposredno pre urušenog mosta na Zapadnoj Moravi, gledano iz pravca Mršinaca. Suštinski, rešavanje ovog problema nije jednostavno i podrazumeva našu obavezu da ono rešenje koje budemo uspeli da primenimo bude bezbedno za naše sugrađane - zaključio je gradonačelnik.

Kurir/Rina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track