BESPLATAN KONCERT U DVORIŠTU: Tomica sa društvom već šestu godinu organizuje svirku za Prokupčane (VIDEO)
Foto: Kurir/B.R.

BESPLATAN KONCERT U DVORIŠTU: Tomica sa društvom već šestu godinu organizuje svirku za Prokupčane (VIDEO)

Srbija -

Već šestu godinu zaredom Tomica Petrović (50) iz Prokuplja organizuje besplatan rok koncert u dvorištu svoje porodične kuće. Tako su i u nedelju uveče Prokupčani mogli da uživaju u dobroj muzici. Za sve njih svirala su dvojica bubnjara, po jedan na solo gitari, bas gitari, za klavijaturama i pevač. Organizator je dao doprinos svirajući ritam gitaru. Svirka je trajala puna tri sata.

- Namera je da se promoviše ovaj muzički žanr i da osvežimo sećanje na zvuk roka koji je nekada bio okosnica muzičke scene u svetu - kaže Petrović.

Tomica Petrović
foto: Kurir/B.R.

On dodaje da je pre šest godina sve počelo slučajno. Svirao je u svojoj sobi bubnjeve sa prijateljima.

- Onda smo shvatili da je vreme lepo i da je bolje da izađemo napolje. Izneli smo bubnjeve, počeli svirku, a onda su krenule komšije da se okupljaju. I tada smo odlučili da svake godine u ovom period napravimo besplatan koncert za sve koji žele da slušaju rok muziku - priseća se naš sagovornik kako je sve počelo.

Uvek se naravno poštuje i vreme, a Tomica je skup prijavio i policiji.

00:31

Tomica Petrović šesti put pravi besplatan rok koncert u svom dvorištu

Ima predloga da naredne godine organizujemo koncert u centru grada, možda to i uradimo, ali svakako tradiciju u mom dvorištu nećemo prekidati -najavljuje on.

I zaista, ovo dvorište je postalo prepoznatljivo po tom koncertu, čak je i česma u sredini prostora dobila ime Tomina česma i jednom godišnje Prokupčani se okupljaju na ovom mestu.

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track