MEDVED TERORIŠE SELO KOD NOVOG PAZARA! Meštani u štrahu za najmilije: Šljive i stoka, to je sitno, ali ŠTA AKO NAPADNE DECU?"
Foto: RINA, Kurir televizija

opasnost

MEDVED TERORIŠE SELO KOD NOVOG PAZARA! Meštani u štrahu za najmilije: Šljive i stoka, to je sitno, ali ŠTA AKO NAPADNE DECU?"

Srbija -

Veliku materijalnu štetu meštanima sela Slatina, koje se nalazi pored Novog Pazara, pričinjava medved koji se odomaćio u tom mestu.

Košnice sa medom, kao i plodove šljive je već uništio i pojeo. Građani su zabrinuti i žive u neizvesnosti šta će se dalje dogoditi. Posebno ih zabrinjava to što je medved primećen u neposrednoj blizini puta kojim deca svakodnevno pešače do škole.

Novinar Kurira Emir Ličina je bio u ovom selu i evo šta je saznao iz razgovora sa meštanima sela Slatina.

Slatina
foto: Kurir televizija

- Prvo smo čuli zvuke i uznemirenost kučića, ali nije nam bilo jasno o čemu se radi dok nismo videli. To što smo čuli bilo je užasno, ali nismo znali šta je - kaže Naser Fejzović.

Nakon što je uništio košnice sa pčelama i skoro sva stabla šljive, meštani se s razlogom boje da li će napasti stoku ili ljude, a posebno brinu za decu.

- Nekad ja vodim dete, nekad moj komšija, nekad moj sinovac. Vodimo ih kako ko stigne. Mi da imamo bolji put išli bi autom. Ovako ne može autom nego mora pešice. Šta ako se pojavi medved, kao pre četri dana. Šljive, krave i ovce to je sve sitno. Ali šta ako napadne nečije dete - strahuje Fahrudin Fejzović.

03:03

MEDVED TERORIŠE SELO KOD NOVOG PAZARA! Meštani u štrahu za najmilije: Šljive i stoka, to je sitno, ali ŠTA AKO NAPADNE DECU?

A učenica osmog razreda osnovne škole Anđeka Aksović kaže da se ona i njeni drugovi i vršnjaci zbog straha od medveda uvek kreću u grupama.

- Ja sam osmi razred. Svaki dan idemo u školu po grupama zajedno. Imamo oko 3 kilometra. Baš se plašimo od medveda i zato idemo u grupicama stalno.

Meštani ne pamte da je u njihovom kraju ranije bilo medveda. Obraćali su se raznim institucijama, ali sve što su im rekli jeste da je medved zaštićena vrsta.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

00:09

Medved prošetao selom kod Prijepolja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track