OVA MANIFESTACIJA JE JEDINSTVENA U NAŠEM REGIONU: U Čitluku održana druga po redu FIJAKERIJADA, za sve ljubitelje konja (FOTO)
Foto: Kurir/Ž.M.

OVA MANIFESTACIJA JE JEDINSTVENA U NAŠEM REGIONU: U Čitluku održana druga po redu FIJAKERIJADA, za sve ljubitelje konja (FOTO)

Srbija -

U Čitluku je održana druga po redu sportsko-turistička manifestacija ljubitelja konja - Fijakerijada, kojoj su prisustvovali čelnici Grada Kruševca i brojni gosti.

Aleksandar Jovanović, zamenik gradonačelnika Grada Kruševca je svečano otvorio ovu vrlo posećenu manifestaciju.

- Grad Kruševac se trudi da podigne na viši nivo sva kulturna i društvena događanja. Nadam se da će ova manifestacija, koja je jedinstvena u našem regionu, postati tradicionalna, istakao je on.

Konjička brigada Ministarstva unutrašnjih poslova je pokaznom vežbom po prvi put učestvovala u ovoj manifestaciji i dobila pehar u znak zahvalnosti.

1 / 5 Foto: Kurir/Ž.M.

Mnogobrojni posetioci su uživali u veštinama i lepoti paradnih konja lipicanske rase kavepijeni, holandski paradni konji - frizijski konji, a bilo je i drugih rasa konja. Održani su takmičarski program, izložba domaćih konja i parada fijakera iz svih delova Srbije.

Organizator MZ Čitluk je podelio pehare svima koji su pomogli održavanje Fijakerijade. U ime Grada Kruševca pehar je primio Aleksandar Jovanović, zamenik gradonačelnice Grada Kruševca.

Pehare najboljima u takmičarskom delu uručili su čelnici Grada, a predsednik Organizacionog odbora dr Boban Kostić je uručio zlatnik sa grbom Republike Srbije Ergeli iz Dobanovaca za takmičenje dvoprega u parkuru.

Kostić je poželeo da Fijakerijada postane tradicija Kruševca.

- Ovo je prva manifestacija ovakvog tipa, ne samo u Kruševcu, već i u čitavom regionu. Grad Kruševac i MZ Čitluk su uspeli po drugi put da okupe ljubitelje i odgajivače konja iz cele Srbije. Drago mi je što imamo veliki broj učesnika i posetioca, a posebno se radujem što ima dosta dece koja vole ovu plemenitu životinju, kazao je Kostić, koji se zahvalio svima koji su pomogli manifestaciju, a posebno Konjičkoj brigadi MUP-a Srbije.

Kurir.rs/Ž.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track