SAJAM KNJIGA I IZDAVAŠTVA RASINSKOG OKRUGA: U Kruševcu otvorena tradicionalna kulturna manifestacija
Foto: Kurir.rs/Ž.M.

sjajna prilika za ljubitelje knjiga

SAJAM KNJIGA I IZDAVAŠTVA RASINSKOG OKRUGA: U Kruševcu otvorena tradicionalna kulturna manifestacija

Srbija -

Sajam knjiga i izdavaštva Rasinskog okruga juče je otvorio pisac Uroš Petrović predstavljajući svoj veoma bogat stvaralački opus, a prisutne je pozdravila direktorka Kulturnog centra Kruševac Violeta Kaplarević:

- Sajam knjiga i izdavaštva Rasinskog okruga je najveća okružna manifestacija, koja se bavi predstavljanjem književnog stvaralaštva, prosvete i nauke. Namera KCK je da svake godine priredi promociju kvalitetnih dela iz naše sredine, predstavi istaknute autore iz cele Srbije i ugosti sve ljubitelje knjiga, kojih će, nadamo se, biti sve više i više, istakla je ona.

Kruševac, sajam knjiga
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Istaknuti književnik, autor 22 knjige i dobitnik velikog broja nagrada, Uroš Petrović održao je književnu radionicu za decu i mlade i oduševio mnogobrojnu publiku. Ovaj, zvanično najinteligentniji Srbin je prevođen na brojne svetske jezike, a po njegovom romanu „Leptir“ snimljen je prvi i do sada jedini dugometražni film u 3D formatu u našoj zemlji. On je i predavač na visokoškolskim i naučnim ustanovama, školama, naučnim i poslovnim kongresima i konferencijama u zemlji i svetu.

Klub KCK bio je prepun đaka svih uzrasta, mladih, ali i starijih generacija koji su uživali u rešavanju zagonetki ovog značajnog umetnika i pozdravili ga pravim ovacijama, a program je vodila urednica KCK Jelena Protić Petronijević.

Kruševac, sajam knjiga
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Sinoć je predstavljena izdavačka delatnost Udruženja pesnika Srbije – Poezija SRB sa sedištem u Kruševcu, kao njegovih članova, koji su kazivali svoje stihove.

Danas, 12. oktobra, u 11 sati predstavlja se Narodna biblioteka „Jefimija“ iz Trstenika, a u 19 sati je zatvaranje Sajma, gost Danica Vukićević, dobitnica NIN-ove nagrade za najbolji roman godine u 2022. godini - „Unutrašnje more“.

Kruševac, sajam knjiga
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Na Sajmu će se predstaviti i Istorijski arhiv Kruševca, koji je i suorgnizator ove višegodišnje manifestacije, sa 11 naslova, kao i organizator Sajma, KCK sa svojimnaslovima uz veći broj autora i njihovih novih knjiga.

Kruševac, sajam knjiga
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Svi programi Sajma održavaju se u Klubu KCK. Pokrovitelj manifestacije je Grad Kruševac.

Kurir.rs/Ž. Milenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track