"SLAVICA ISTRČALA VRIŠTEĆI, U PLAMENU" Do požara došlo kad je nasred sobe naložila vatru da se ugreje (VIDEO)
Foto: Kurir/D.M.

leskovčanka u teškom stanju, na mašini za disanje

"SLAVICA ISTRČALA VRIŠTEĆI, U PLAMENU" Do požara došlo kad je nasred sobe naložila vatru da se ugreje (VIDEO)

Srbija -

Šezdesetpetogodišnja Slavica S. iz Leskovca, koja je sinoć teško povređena u požaru u Leskovcu životno je ugrožena i na mašini je za veštačko disanje, kažu iz niškog Univerzitetskog kliničkog centra.

Kako navode, smeštena je na jedinici intenzivne nege na Klinici za anesteziju.

“U pitanju su opekotine drugog i trećeg stepena po celom telu. Životno je ugrožena”, kazao je sinoć za Kurir direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević, pre nego što je transportovana za Niš.

Leskovac, požar, Slavica S
foto: Kurir/D.M.

Slavica je izgorela u požaru koji je je oko 20 časova izbio u jednoj kući u Ulici Đuke Dinića u Leskovcu. Do požara je došlo kada je nasred sobe ložila vatru da se ugreje.

“Istrčala je iz kuće vrišteći i u plamenu. Bacili smo odmah na nju ćebe i pustili crevo sa vodom da je ugasimo. Bilo je strašno”, priča njen prvi komšija koji je izvukao iz plamena.

U ovoj kući je boravila sa sinom uz dozvolu vlasnika. Nesrećnoj ženi je, takođe u požaru, pre dvadeset godina stradala maloletna ćerka.

Leskovac, požar, Slavica S
foto: Kurir/D.M.

Ova žena je sa sinom Daliborom, koji je u gradu poznat kao Tapi, dugi niz godina živela u napuštenoj kući iza zgrade leskovačkog Kulturnog centra u centru grada, ali je i ta kuća izgorela pre nekoliko godina.

U Centru za socijalni rad kažu da su Slavici nudili smeštaj u hraniteljsku porodicu za odrasla lica u Velikom Tranjanu, tamo gde je smešten njen mlađi sin.

“Ali ona je odbila jer je žena iz grada i ne bi da živi na selu. Nudili smo joj smeštaj više puta, ubeđivali, zajedno sa tim sinom koji je kod staratelja, ali ona nije želela da se odrekne svog načina života”, komentariše direktor Centra za socijalni rad Predrag Momčilović.

1 / 4 Foto: Kurir/D.M.

O životu Slavice Stojanović i njenog sina u centru grada, pre izbijanja požara, rađen je i dokumentarni film u produkciji Televizije Leskovac 2012. godine.

Kurir.rs/D.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track